Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Knapková bez problémů postoupila do semifinále MS

Čchungdžu (Korea) - Olympijská šampionka Miroslava Knapková postoupila do semifinále mistrovství světa ve veslování v korejském Čchungdžu. Ve své rozjížďce sice obsadila druhé místo za Emmou Twiggovou z Nového Zélandu, postup do další části šampionátu ale bezpečně kontrolovala.

Sport
zdroj: ČT4

Úřadující světová šampionka se hned ve své první jízdě utkala s další medailovou aspirantkou a od prvního mezičasu na 500 metrech byla druhá. O jejím přímém postupu do semifinále ale nebylo pochyb. Za Twiggovou sice zaostala o více než pět sekund, třetí Lotyšku Elzu Gulbeovou ale porazila o více než dvě sekundy.

Že nebude s Twiggovou bojovat o první místo a spíše bude šetřit síly, se rozhodla asi v polovině trati. "Novozélanďanka odstartovala velmi rychle, a když jsem v polovině trati viděla, že má značný náskok, rozhodla jsem se ušetřit síly a kontrolovat postupovou pozici," přiznala letošní evropská šampionka.

Mirka Knapková: "Jsem ráda, že jsem postoupila do pátečního semifinále. Tušila jsem, že postup z prvního místa bude obtížný, hlavně především kvůli klimatickým podmínkám a časovému posunu, na který jsem si ještě úplně nezvykla."

V cíli ji jen mrzel zajetý čas. "Byla jsem trochu smutná, že můj postupový čas byl jeden z nejpomalejších. Musím ale říct, že pole skifařek je letos hodně silné. Boj o postup do finále nebude snadný, a tak doufám, že v pátek se mi semifinále pojede o dost líp," dodala Knapková.

Další dvě posádky, které se dnes v Čchungdžu představily, již tak úspěšné nebyly. Čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Ondřej Vetešník, Jan Vetešník byla čtvrtá, dvojskif Jan Andrle, Michal Plocek šestý. Obě lodě tak čekají opravy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články