Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dobrý rozjezd, hodnotí Spilková start turnaje v Dýšině, který narušil déšť

Dýšina - Golfistka Klára Spilková rozehrála slibně turnaj Pilsen Golf Masters 2013 na hřišti Plzeň-Dýšina. Česká jednička je i díky birdie na poslední jamce dne na skóre -2, což aktuálně znamená 17. místo. První kolo se ale bude kvůli bouřce a dešti dohrávat v sobotu. Z hráček, které obešly všechny jamky, se blýskla bývalá světová jednička Ai Mijazatová z Japonska výsledkem -6.

Klára Spilková na turnaji v Dýšině
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Výborně rozjeté úvodní kolo má Španělka Laura Cabanillasová, která stihla před přerušením odehrát patnáct jamek a zatím je na skvělém výsledku -9. "Rozjezd to je dobrý, kvalitní a solidní, ale výborný bych neřekla," hodnotila Spilková svůj první den české zastávky série Ladies European Tour. Osmnáctiletá Spilková začínala už v sedm hodin ráno a na první devítce zahrála dvě birdie a dvě bogey. Na druhé devítce dlouho nemohla skórovat, na tříparu se její pat do birdie zastavil na hraně jamky. Nakonec v závěru dvakrát uspěla.

"Začátek byl trošku nahoru a dolů, ale potom jsem se dostala do tempa. Dobře jsem hrála na green k jamce, ale paty mi nepadaly, jak jsem si představovala. Byly to malé kousíčky a věřím, že v dalších dnech se to obrátí v můj prospěch," doufala Spilková, před čtrnácti dny šestá v britském Denhamu, což je její maximum na LET.

Na své poslední jamce dne, pětiparu číslo devět, měla blízko k eaglu (dvě rány pod par jamky). Pat ale neproměnila, a tak odcházela s birdie. "Chtěla jsem eagla dát, ale nespadlo to. Nevadí, třeba to přijde jiný den," usmála se Spilková. Cabanillasové vyšel skvěle úvod: na první devítce dala čtyři birdie a eagle. Na druhé přidala tři birdie a má ještě tři jamky před sebou. Španělka může vyrovnat rekord kola na okruhu LET, který je jedenáct ran pod par.

Obhájkyně titulu Angličanka Melissa Reidová zahrála -4 a je na děleném sedmém místě, neteř Tigera Woodse Cheyenne Woodsová o ránu více a je dvanáctá. Nadějně rozehrané kolo měla čtrnáctiletá česká amatérka Adriana Kubecová. Po svých šestnácti odehraných jamkách byla na -1, ale pak na čtyřparu potřebovala osm ran, klesla na +3 a v pořadí figuruje na 77. místě pod hranicí cutu.

Je nám líto, video expirovalo.
Klára Spilková před turnajem Masters v Plzni
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články