Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Synek je mistrem republiky na skifu, Knapková vyhrála regatu v Henley

Račice, Londýn - Skifař Ondřej Synek se po loňském nezdaru vrátil na domácí trůn, v Račicích vyhrál mistrovství republiky v tréninkovém tempu. Stříbrný olympijský medailista z Pekingu i Londýna jel šampionát v rámci přípravy na světový pohár v Lucernu, kde nebude chybět ani olympijská vítězka Miroslava Knapková, který vyhrála i při své třetí účasti královskou regatu v Henley.

Skifař Ondřej Synek
zdroj: ISIFA

Třicetiletý Synek se loni nedlouho po olympiádě rozhodl na mistrovství ČR absolvovat tři disciplíny, ale došly mu síly a na skifu se vůbec nedostal do finále A. Poprvé v kariéře tak zůstal na domácím šampionátu bez medaile. Letos si pro zlato dojel v poklidu se čtyřsekundovým náskokem před Andre Rédrem, třetí dojel Adam Štěrbák.

Ondřej Synek:"Celý týden jsem dost trénoval, i včera a předevčírem těsně před závody. Takže to bylo spíše tréninkové tempo. Příští týden se chystám na SP do Luzernu. Spíše jsem uvítal, že mám takovou pohodu a můžu se soustředit na větší vrchol."

Závod skifařek při neúčasti olympijské vítězky Miroslavy Knapkové, která vyhrála královskou regatu v britském Henley, ovládla Markéta Pazderková ze Slavie.

Knapková regatu v Henley ovládla potřetí

Vítězka z olympiády v Londýně Knapková si při třetí účasti na královské regatě v Henley připsala třetí triumf. Česká veslařka ve finále porazila Novozélanďanku Emmu Twiggovou a časem 8:06 minuty navíc vyrovnala traťový rekord závodu na 2111 metrů na Temži. 

Pro vítězství si dojela týden po čtvrtém místě na regatě v Amsterodamu, kde nestačila mimo jiné na druhou Twiggovou. Tentokrát ji dvaatřicetiletá česká skifařka v souboji dvou lodí přesvědčivě porazila a navázala v Henley na prvenství z let 2010 a 2011. V předchozích dvou dnech porazila Knapková v rozjížďkách snadno i dvě britské závodnice.

Mirka Knapková
zdroj: ISIFA
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články