Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Judista Krpálek má zlato z univerziády, skifařka Antošová stříbro

Kazaň - Judista Lukáš Krpálek splnil roli velkého favorita a získal na Světové letní univerziádě v ruské Kazani zlatou medaili. Česká výprava má po úvodním dnu finálových soutěží na kontě už dva cenné kovy, protože stříbro přidala Jitka Antošová na skifu, přestože už vrcholově nevesluje a věnuje se architektuře.

Úřadující mistr Evropy a majitel světového bronzu z roku 2011 Krpálek vyhrál ve váze do 100 kg všech pět zápasů včetně finále nad ruským rivalem Zafarem Machmadovem, kterému oplatil vyřazení z loňského evropského šampionátu. Machmadov tehdy českého judistu odsoudil jen k 9. místu.

Lukáš Krpálek:"Finále s Machmadovem bylo jednoznačně nejtěžší. Měl jsem z něj velký respekt, protože mě už dvakrát porazil. Jsem rád, že se mi odveta podařila ve finále takto významné soutěže a navíc před jeho domácím publikem. Nesmírně mi pomohlo, že se před finále do hlediště haly přesunula spousta českých sportovců, kteří mi fandili a vytvořili úžasnou atmosféru. Chtěl bych jim za podporu moc poděkovat."

Student Vysoké školy tělesné výchovy a sportu Palestra v Praze se stal vůbec prvním českým judistou, jenž univerziádu vyhrál. Postupně porazil Battulgu z Mongolska, Estonce Minaškina, Francouze Delverta a Korejce Sim Či-hoa. Ve finále hodil Machmadova minutu a půl před koncem na juko technikou sumi gaeši.

Krpálek zvažuje, že by startoval i ve váze nad 100 kg. "Musím to ještě zkonzultovat s trenéry, zatím nejsem definitivně rozhodnutý."

Antošová, která na světových akcích jezdí na dvojskifu se sestrou Lenkou a společně ovládly mistrovství světa juniorek i do 23 let, prohrála souboj o zlato o 33 setin sekundy. Studentku pražského ČVUT porazila Natalia Dovgodková z Ukrajiny.

Jitka Antošová
zdroj: Getty Images
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články