Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Cyklistickou časovku na mistrovství ČR ovládl Bárta

Nová Dubnica (Slovensko) – Novým mistrem republiky v časovce se stal Jan Bárta. Na společném mistrovství ČR a Slovenska v silniční cyklistice, které se koná ve slovenské Nové Dubnici, obhájil osmadvacetiletý závodník stáje NetApp-Endura triumf z loňského roku.

Jan Bárta
zdroj: ČTK autor: Zdeněk Němec

Bárta, účastník olympijských her v Londýně, zvládl 41 kilometrů dlouhou trať v Nové Dubnici v čase 50:26,74 a nechal za sebou o 27 vteřin domácího jezdce Petera Velitse. Slovenskému reprezentantovi tím rodák z Kyjova oplatil loňskou porážku z minulého společného republikového šampionátu v Púchově.

Kyjovský rodák Bárta měl z vítězství velkou radost. "Ta časovka byla relativně rychlá, placatá. Já měl celkem dobré nohy a docela mi to jelo. Vyhrál jsem, a to se počítá," řekl Bárta, jehož hodně potěšila i výhra nad Velitsem. "Bral jsem to dnes tak, že to bude asi závod hlavně mezi námi dvěma, takže z toho mám velkou radost," netajil Bárta, který by mohl v příštím roce dovršit vítězný hattrick. "Určitě by to bylo lákavé, ale to se teprve uvidí, příští rok je ještě daleko," uvedl.

Závod se jel za nelehkých klimatických podmínek. "Teplo bylo, ale problém to nebyl, jsem zvyklý na ledacos. O víkendu už se má ochladit, tak uvidíme, jak to bude vypadat," řekl Bárta, jenž připustil, že díky dnešnímu úspěchu se mu půjde o dost lépe do nedělního závodu s hromadným startem.

"To, nač jsem se hlavně soustředil, jsem zvládl. Nedělní závod by podle profilu neměl být až tak těžký, což mi tolik nevyhovuje, bude to asi do spurtu podobně jako loni. Asi se o něco pokusím. Uvidíme, jaké budu mít nohy, i s ohledem na to, že v minulosti bývala časovka ve čtvrtek, zatímco teď je tam jen jediný den volna," připomněl Bárta.

Je nám líto, video expirovalo.
Bárta se stal "československým" mistrem v časovce

Druhým nejlepším Čechem a celkově třetím v pořadí závodu byl dnes Vojtěch Hačecký. Závodník pražské Dukly, jenž sbírá úspěchy především na dráze, zaostal za Velitsem o téměř minutu a půl.

Mezi jezdci do 23 let se vedlo nejlépe Josefu Černému, jehož na stupních vítězů doplnili Josef Hošek a Petr Vakoč.

Mistrovství ČR a Slovenska v silniční cyklistice v Nové Dubnici - časovka:

Muži (41 km): 1. Bárta (Team NetApp-Endura) 50:26,74, 2. P. Velits (SR) -27,03, 3. Hačecký (Dukla Praha) -1:53,05, 4. Okrouhlický (Sparta Praha) -2:18,90, 5. Bláha -2:22,38, 6. Kadlec (oba Dukla Praha) -2:29,74.

Muži do 23 let (41 km): 1. Černý (CCC Polsat Polkowice) 53:08,95, 2. Hošek (Bauknecht-Author) -20,45, 3. Vakoč (Etixx-IHNED) -45,06.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články