Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Český pohár jachtařů na Lipně jasně ovládl Křížek

Lipno nad Vltavou - Vodní hladinu před Loděnicí Lipno zaplavily o uplynulém víkendu plachetnice různých tříd, od těch dětských až po nejrychlejší jednoposádkové skify. V této třídě se sešla kompletní česká špička, která bojovala o body do Českého poháru.

Kolize při Českém poháru jachtařů
zdroj: Stavmonta Sailing Team autor: Jan Myslík

V sobotu panovalo na Lipně příhodné počasí a střední vítr stále zesiloval. V první rozjížďce si nejlépe vedl favorit závodu David Křížek, který se ale na závěrečném bočním kurzu do cíle převrátil a do čela se dostal Václav Huk. Ten ale proti pravidlům minul průjezd mezi dvěma bójemi, a tak se nakonec propadl až na čtvrté místo.

Vedení uhájil Křížek, který jednoznačně vyhrál i další tři rozjížďky. V poli patnácti lodí nebyla nouze o dramatické situace a divoká převržení. Při jednom z nich si plzeňský jachtař Miroslav Horák dokonce zlomil nosní přepážku. Přes krvavé zranění dokončil všech šest sobotních rozjížděk.

Tu čtvrtou nakonec po velkém souboji vyhrál známý jachtař a kormidelník týmu Tři sestry Milan Hájek, těsně následován Davidem Křížkem. Poslední sobotní rozjížďka pak patřila Václavu Hukovi.

V neděli závodníci odjeli pouze jednu rozjížďku v postupně slábnoucím větru. Do čela se krátce po startu dostal, po celý závod velmi dobře jedoucí, Petr Fiala. Ten svůj náskok postupně zvyšoval a suverénně zvítězil. Druhý pak dojel i přes jedno rychlé převržení Milan Hájek. Celkovým jasným vítězem se stal s pětibodovým náskokem David Křížek, následován Milanem Hájkem na druhém místě a Václavem Hukem na místě třetím. Skvělý jachtař a nováček v této lodní třídě Petr Fiala vybojoval při své premiéře čtvrté místo.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články