Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Woods na turnaji Memorial vyrovnal druhý nejhorší výkon kariéry

Dublin (USA) - Druhý nejhorší výkon kariéry vyrovnal ve třetím kole turnaje Memorial americký golfista Tiger Woods. Na oblíbeném hřišti v Ohiu, kde už pětkrát triumfoval a letos obhajoval titul, zahrál 79 ran, sedm nad par. Před finálovým kolem je v čele turnaje Američan Matt Kuchar, který se celkově dostal na skóre -8. Vede o dvě rány před krajany Kevinem Chappellem a Kylem Stanleym.

Zklamaný Tiger Woods
zdroj: AP autor: Jay LaPrete

Woods se ve větrném počasí trápil především při patování na rychlých greenech. Na úvodních devíti jamkách zahrál jednou bogey, dvakrát double bogey a jednou dokonce o tři rány nad par jamky. Ve druhé polovině kola sice přidal tři birdie, ale také další dvě bogey. V součtu s předchozími dvěma koly nasbíral 224 ran, osm nad par. V pořadí hráčů, kteří prošli cutem, je pátý od konce.

Woods napodobil tragický výsledek ze druhého kola turnaje Quail Hollow Championship v roce 2010. Horší byl jen před jedenácti lety na British Open, kde za extrémního počasí potřeboval k absolvování třetího kola 81 ran. Při odchodu ze hřiště odmítl Woods svůj výkon komentovat. Až o něco později vzkázal prostřednictvím funkcionáře PGA: "Byl to drsný den. Bylo to těžké od začátku až do konce. Snažil jsem se na druhé devítce zabojovat, ale úplně to nevyšlo."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články