Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Nejlepší výsledek českého triatlonu. Frintová byla šestá v závodě MS

Jokohama - Šestá skončila česká triatlonistka Vendula Frintová v závodě seriálu mistrovství světa. Jde tak o vůbec nejlepší český výsledek - Frintová byla doposud třikrát v elitní desítce, nikdy však lépe než devátá. To se nyní změnilo v jokohamském závodě.

Vítězná americká triatlonistka Gwen Jorgensenová
zdroj: AP Photo/ITU autor: Delly Carr

Frintová se letos v MS stále zlepšuje. Sezonu zahájila v Aucklandu jednadvacátým místem, v druhém dubnovém závodě v San Diegu byla čtrnáctá a nyní už pronikla rovnou mezi nejlepších deset závodnic. Závod vyhrála Američanka Gwen Jorgensenová, jež po druhém vítězství za sebou vede celkovou klasifikaci. Frintová za ní dnes zaostala o minutu a 40 sekund a v průběžném pořadí tak je desátá.

"Přiletěla jsem do Japonska na poslední chvíli. Byl to risk, ale tato varianta s téměř nulovou aklimatizací nakonec vyšla. Ještě den před startem jsem se cítila hrozně, ale na závod vše vyšlo podle představ," pochvalovala si v tiskové zprávě devětadvacetiletá triatlonistka, patnáctá žena z loňské olympiády v Londýně.

"Jsem ráda hlavně za současnou plaveckou formu, za kterou stojí tvrdý trénink s výbornou skupinou triatlonistů na Floridě," komentovala Frintová šesté místo v plavecké části. Cyklistickou část komplikoval závodnicím hustý déšť.

Vendula Frintová:

"Od poloviny závodu šlo spíše o to nespadnout. A na běhu jsem běžela na to, na co v současné době mám. Vím, že v běžeckém tréninku musím být hodně opatrná a trpělivá, abych se dostala zpět tam, kde jsem dokázala běhat před zraněním. Ale věřím, že to dokážu."

Závod mužů vyhrál favorizovaný Brit a úřadující mistr světa Jonathan Brownlee, Přemysl Švarc byl dvacátý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články