Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Česká olympijská nadace podpořila další malé sportovce

Praha – Medailisté z her v Londýně a Vancouveru se sešli podruhé od založení projektu České olympijské nadace a rozdělili podporu dalším 70 malým sportovcům. Zároveň se potkali s dětmi, kterým Česká olympijská nadace už pomáhá plnit sny. Projekt podporuje děti ve věku 6–18 let, kterým ve sportování brání nedostatek peněz.

V Centru pohybové medicíny na pražském Chodově se sešli dva olympijští vítězové – prezident nadace Jan Železný a skifařka Mirka Knapková. Nechyběli stříbrný kajakář Vavřinec Hradilek, bronzový rychlostní kanoista Lukáš Trefil, běžec na lyžích Martin Koukal či snowboardkrosař Michal Novotný, spoluzakladatel Fondu sportovců, který bude nově spolupracovat i s Českou olympijskou nadací.

Nadaci v průběhu mistrovství světa v Novém Městě na Moravě podpořila biatlonistka Veronika Vítková. Vystřílela jedenáct čistých položek a dětem přispěla celkem 3 300 Kč. Jejím příkladem se inspirovali i zástupci neolympijských sportů. Národní tým florbalistek věnuje nadaci za každý gól na prosincovém mistrovství světa tisíc korun. Nejlepší český šachista David Navara přispěje částkou 100,- Kč za každou partii, kterou do konce roku 2013 vyhraje.

Zdroj
olympic.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články