Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

V Račicích bude v roce 2017 poprvé MS v kanoistice

Glasgow - V Račicích se bude v roce 2017 konat poprvé v historii mistrovství světa v rychlostní kanoistice. Na zasedání v Glasgowě o tom dnes rozhodlo vedení Mezinárodní kanoistické federace.

Rychlostní kanoistika
zdroj: Getty Images autor: Harry How

Češi v souboji o pořadatelství porazili Polsko, Portugalsko a Rusko. "Takové vítězství je radost, ale i závazek. Samozřejmě se pokusíme připravit co nejlepší šampionát a jsem rád, že nám mezinárodní federace konečně dala důvěru," uvedl předseda Českého svazu kanoistů Jaroslav Pollert.

Podle něj není znám poměr hlasů a ani počet kol volby. "Stejně jako ostatní jsme měli patnáctiminutovou prezentaci. Pak už se vše odehrávalo za zavřenými dveřmi a až na závěr jsme byli přizváni na vyhlášení výsledků. Na něm jen stroze oznámili, že pořadatelem mistrovství světa 2017 jsou Račice," popsal Pollert. "Mám ohromnou radost, je to splněný sen mnoha generací kanoistů," dodal.

Račice se o pořádání světového šampionátu ucházely už pro rok 2015, ale při volbě před dvěma lety prohrály s Milánem. V roce 2015 se nicméně uskuteční na kanále v severních Čechách mistrovství Evropy, jež naposledy Račice pořádaly v roce 2006.

Mistrovství světa v ČR po více než půl století

Světový šampionát se vrátí na české území po 59 letech, v roce 1958 se konalo historicky páté mistrovství světa v rychlostní kanoistice v Praze. V Račicích se letos pojede po roční odmlce závod světového poháru, mezinárodní elitu přivítají na Litoměřicku 17. až 19. května.

"Máme se na co těšit, MS je přece jen něco jiného než závod světového poháru, kde startuje kolem 30 států. Na šampionátu v Račicích očekávám kolem stovky národních týmů. Budeme na to dobře připravení," řekl Jan Boháč, předseda sekce rychlostní kanoistiky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články