Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Po návrhu na vyřazení z OH rezignoval šéf zápasníků

Bangkok - Šéf mezinárodní zápasnické asociace FILA Raphaël Martinetti rezignoval v reakci na nedávný návrh výkonného výboru MOV vyřadit zápas z programu olympijských her. Švýcarský funkcionář své rozhodnutí oznámil na jednání výkonného výboru FILA. Svaz nyní prozatímně povede Nenad Lalovič ze Srbska. V čele organizace bude nejméně do zářijového mistrovství světa v Budapešti.

Podle informací některých médií Martinettimu členové výkonného výboru FILA vyjádřili v thajském Phuketu nedůvěru. V čele organizace byl od roku 2002.

"Toto rozhodnutí dá mezinárodnímu zápasu možnost změnit se a zlepšit. Může teď navázat nový, svěží vztah s Mezinárodním olympijským výborem," řekl výkonný ředitel amerického svazu Rich Bender. "Budeme teď diskutovat o tom, jak dostat zápas zpět (do programu OH)," doplnil japonský viceprezident FILA Tomiaki Fukuda.

Zápas byl tradiční součástí už starověkých olympiád a až na rok 1900 se konal i na všech novověkých hrách. Nyní mu akutně hrozí, že od roku 2020 nebude v programu. Výkonný výbor MOV v úterý překvapivě navrhl tento sport vyřadit. Změnu bude schvalovat v září v Buenos Aires valné shromáždění MOV, které zároveň doplní do programu jiný sport. O znovuzařazení může s dalšími kandidáty bojovat i zápas.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články