Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Štybar vybojoval ve druhé etapě v Ománu páté místo

Al Bustan - Cyklista Zdeněk Štybar vybojoval ve druhé etapě Kolem Ománu páté místo, přičemž za sebou nechal řadu slavných soupeřů. Na vítězného Slováka Petera Sagana ztratil sedm sekund, těsně za ním spurtoval druhý muž loňské Tour de France Christopher Froome a až na konci početného balíku s odstupem dalších dvou sekund byl šampion poslední Tour, další Brit Bradley Wiggins.

Zdeněk Štybar
zdroj: Sport Image

"Byl to hezký finiš a páté místo je pěkné," uvedl Štybar, který by si rád vybojoval v týmu Omega Pharma-Quick Step nominaci pro proslulé jarní klasiky Kolem Flander a Paříž-Roubaix. V průběžném pořadí v Ománu bývalému mistrovi světa v cyklokrosu patří sedmá příčka.

Sagan zaútočil při závěrečném stoupání asi kilometr před cílem a po 146 kilometrech protnul pásku s náskokem pěti sekund na tři soupeře. Druhý byl Francouz Tony Gallopin, třetí Švýcar Martin Elmiger a Štybara porazil už jen Ital Vincenzo Nibali, vítěz Vuelty z roku 2010.

"Jsem moc šťastný. Je to mé první vítězství v sezoně a také důležitý a první triumf pro nový tým Cannondale, takže z celého týmu opadl ten tlak," řekl Sagan. Jeho krajan, obhájce prvenství v závodu a Štybarův týmový kolega Peter Velits je celkově desátý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články