Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Nashová poprvé vyhrála Superprestige, Štybar byl v Diegemu třetí

Česká reprezentantka Kateřina Nashová vyhrála poprvé v kariéře závod cyklokrosové série Superprestige. V belgickém Diegemu porazila domácí Sanne Cantovou o sedm sekund. Zdeněk Štybar dojel v závodu mužů za umělého osvětlení třetí, Radomír Šimůnek byl pátý. Zvítězil mistr světa Niels Albert před dalším Belgičanem Kevinem Pauwelsem.

Nashová si připsala páté vítězství v sezoně, ale poprvé triumfovala v Evropě. Předchozí úspěchy zaznamenala v USA, kde žije.

"Mám z prvního místa radost, i když tu chyběly některé závodnice ze špičky," řekla pětatřicetiletá česká cyklistka, která před týdnem vybojovala druhé místo na světovém poháru v Namuru.

Štybar dojel i při pátém startu ve své zkrácené cyklokrosové sezoně na medailové pozici, na prvenství však opět nedosáhl. První se sice umístil při premiéře v Essenu, ale kvůli sražení soupeře ve spurtu k zemi byl přeřazen na čtvrtou příčku.

Bývalý dvojnásobný mistr světa kategorie elite, jenž přesedlal k závodům na silnici, pojede ještě novoroční závod v Baalu a poslední cyklokrosové vystoupení pak absolvuje na mistrovství republiky v rodném Stříbře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články