Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Buldoci skončili na ME klubů ve squashi druzí

Praha - Druhé místo vybojovali Buldoci Praha na mistrovství Evropy klubů ve squashi, které hostila česká metropole. Ve finále podlehl domácí tým v proskleném kurtu na Chodově 1:3 favorizovanému německému Wormsu, za který nastoupila i bývalá světová jednička, Australan David Palmer. Soutěž žen vyhrál anglický Pontefract, Squashclub Strahov obsadil šesté místo.

Squash
zdroj: Isifa_Getty Images autor: Scott Heavey

S dvojnásobným mistrem světa z let 2002 a 2006 se v sobotním finálovém duelu utkal dlouholetý nejlepší český squashista Jan Koukal a prohrál ve čtyřech setech 1:3. Jediný bod pro Buldoky získal ve druhé dvouhře Francouz Gregory Gaultier, třetí hráč světového žebříčku, jenž zdolal 3:1 na sety současnou světovou dvojku Angličana Nicka Matthewa.

"Nechali jsme na kurtu duši a všechny síly, ale bohužel to nestačilo. Musíme soupeři pogratulovat," uvedl Koukal na Facebooku.

Na šampionátu se představila i jednička Angličan James Willstrop, který vyhrál za francouzské Mylhúzy všech pět svých zápasů, ale jeho tým v semifinále podlehl Wormsu. Buldoci vyřadili v boji o finále skotský Aberdeen.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž ze squashového ME klubů
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články