Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Synka čeká netradiční trojboj, pojede i se šéfem svazu

Praha - Stříbrný medailista z olympijských her v Londýně Ondřej Synek se na nadcházejícím mistrovství České republiky představí v netradičním trojboji. V Račicích totiž nebude startovat jen na skifu, ale i na dvojce bez kormidelníka s Janem Gruberem a na dvojskifu společně se šéfem veslařského svazu Jiřím Kejvalem. "Bude to náročné, ale snad to zvládnu," řekl Synek. Pořadatelé dokonce kvůli tomu změnili program šampionátu. Podle původního rozpisu by totiž elitní světový skifař nabitý program nezvládl.

Ondřej Synek
zdroj: EPA autor: Nic Bothma

Na start se postaví bez tréninku, v lodi seděl naposledy v Londýně. "Momentálně vůbec netrénuju. Nemám na to čas ani náladu," uvedl s úsměvem veslař pražské Dukly, jehož manželce se v polovině srpna narodil syn Matyáš, který tak přibyl do rodiny k dceři.

Synkův program se v Račicích rozrůstal postupně. Nejprve se domluvil s Gruberem, který na jaře ukončil aktivní kariéru. "Je to kamarád a chtěli jsme si spolu zazávodit, ještě dokud to jde," vysvětlil.

Poté přišla dohoda s prezidentem svazu Kejvalem. "Chceme tím trošku pomoct zviditelnit veslování," řekl ke spolupráci se čtyřiačtyřicetiletým funkcionářem, který byl v minulosti členem reprezentace.

Druhá česká veslařská hvězda, skifařka Miroslava Knapková, se v Račicích nepředstaví. Olympijská šampionka z Londýna není stále zdravotně fit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články