Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kulhavý dojel v Kanadě třetí, Nash byla čtvrtá

Mont-Sainte-Anne (Kanada) - Mistr světa v cross country Jaroslav Kulhavý obsadil v závodu Světového poháru v Mont-Sainte-Anne v Kanadě třetí místo a potřetí za sebou se dostal na stupně vítězů. To se těsně nepodařilo jeho reprezentační kolegyni Kateřině Nash, jež dojela čtvrtá. Světový pohár v cross country pokračoval po pětitýdenní přestávce a úřadující vítěz seriálu Kulhavý navazoval na druhá místa z Nového Města na Moravě a La Bresse. Dnes mu však již v prvním z pěti kol ujela dvojice Nino Schurter ze Švýcarska a Španěl José Hermida a český biker si po většinu času osamoceně jel pro třetí příčku. Světový pohár pokračuje už za týden v americkém Windhamu.

Jaroslav Kulhavý
zdroj: mtbs.cz autor: Michal Červený

Závod vyhrál ve spurtu v cílové rovince Schurter a pojistil si průběžné vedení v SP. Kulhavý, jenž dorazil do cíle 1:49 minuty po vedoucí dvojici, si polepšil na druhou pozici. Nash byla v předchozích dílech třetí a druhá, dnes se však po většinu závodu pohybovala těsně za stupni vítězů.

Krátce byla třetí, nakonec však za bronzovou Kanaďankou Marií-Héléne Prémontovou zaostala půldruhé minuty. Vyhrála domácí mistryně světa Catharine Pendrelová s náskokem 23 sekund před Američankou Georgií Gouldovou a dostala se do čela průběžného pořadí SP. Nash, jež na ni ztratila 3:16 minuty, se posunula na pátou pozici.

Závod do 23 let nedokončil český spolufavorit Ondřej Cink, jenž měl v druhém kole těžký pád. "Dobře jsem odstartoval, jel jsem první a cítil jsem se dobře. Bohužel mi ve druhém kole v kamenitém sjezdu bouchla guma," řekl serveru mtbs.cz Cink.

Po pádu má naražené koleno a loket. "Byla to docela rána, ale naštěstí jsou to jen naraženiny, ale zato jako tenisáky. Aspoň že nemám nic zlomeného," doplnil biker, jenž si udržel druhé místo v pořadí seriálu. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články