Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Synek ovládl SP, i když v Mnichově nestartoval

Mnichov - Skifař Ondřej Synek ovládl popáté v kariéře seriál Světového poháru ve veslování. Z celkového triumfu v třídílné sérii se radoval i přesto, že závěrečný závod v Mnichově vynechal. Brit Alan Campbell jeho absenci nedokázal využít a obsadil ve finále až třetí místo. Kdyby vyhrál, Synek by o celkové vítězství přišel.

Ondřej Synek
zdroj: ČTK/AP

Mistr světa z roku 2010 ovládl závody v Bělehradě a Lucernu, místo mnichovské regaty dal ale přednost vysokohorské přípravě v Livignu. Cambellovi ulehčila cestu k možnému premiérovému celkovému vítězství absence Novozélanďana Mahého Drysdalea. Pětinásobný světový šampion měl v Mnichově nehodu při jízdě na kole.

Campbell v Německu vyhrál rozjížďku, čtvrtfinále i semifinále, v poslední jízdě ale nestačil na domácího veterána Marcela Hackera a Lassiho Karonena ze Švédska. V Mnichově se představilo šest českých posádek, do finále postoupily dvě. Čtyřka bez kormidelníka Matyáš Klang, Milan Bruncvík, Jakub Podrazil, Michal Horváth obsadila páté místo, čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Ondřej Vetešník, Jan Vetešník skončila šestá.

Je nám líto, video expirovalo.
Světový pohár ve veslování 2012 Mnichov

Obě posádky, které se kvalifikovaly na olympijské hry v Londýně, splnily v závěrečném závodě SP základní cíl a postoupily do finále. Tam ale na nejrychlejší týmy nestačily. "Klasická" čtyřka bez kormidelníka zaostala za nejrychlejšími Australany o více než osm sekund, "lehká" čtyřka ztratila na vítězné Brity sedm sekund. V dějišti olympijské regaty z roku 1972 vedle Synka chyběli skifařka Miroslava Knapková a dvojskif sester Antošových, protože rovněž daly přednost přípravě na vrcholnou akci sezony.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články