Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Badmintonista Koukal dostal pozvánku do Londýna

Praha - Měsíc nejistoty s radostným koncem má za sebou badmintonista Petr Koukal. Až minulý týden v pátek se šestadvacetiletý český reprezentant dozvěděl, že se může začít připravovat na olympijské hry v Londýně.

Petr Koukal
zdroj: ČT4

Původně to přitom vypadalo, že Koukal postoupí na vrcholnou akci přímo, na základě výsledků v olympijské kvalifikaci.

"Ještě tři dny před koncem kvalifikace jsem si myslel, že to bude dobré. Ale pak přišly nečekané výsledky na dvou posledních turnajích a k tomu byly uděleny nečekaně dvě divoké karty," uvedl Koukal.

Vypadl z postupující čtyřicítky a musel čekat, zda některé z kvalifikovaných do Londýna nepustí národní olympijské výbory. "Měl jsem neoficiální informace, že dva hráče na olympiádu nepustí. Věřil jsem, že to vyjde, ale přesto to bylo šílené. Bylo to dlouhé a nepříjemné. Ten měsíc byl peklo, byla to spousta otázek od všech. Díky bohu to ale dopadlo dobře," prohlásil Koukal, který startoval i před čtyřmi roky v Pekingu.

Závěrečnou olympijskou přípravu odstartoval v pondělí v domácích podmínkách. Trénuje pod vedením nizozemského kouče Dicka Palyamy, bývalého hráče světové desítky. "Máme za sebou dva tréninky a byly hodně náročné. Dick sice říkal, že začneme zlehka, ale já jsem měl večer svalovou horečku. Tak jsem zvědavý, jak to bude probíhat dále," řekl Koukal.

Na spolupráci s devítinásobným nizozemským šampionem se těší. "Chci během šesti týdnů nabrat fyzickou kondici a dostat se do herní pohody. Je to pro mě velká výzva. Podobnou možnost jsem ještě nikdy neměl. Dříve jsem jezdil z turnaje na turnaj a doma jsem se jen udržoval. Teď se na to hrozně těším, ale na druhou stranu se musím i trošku brzdit, protože elánu mám hodně a nemohu čekat, že se vše za osm týdnů zlomí," podotkl Koukal. Pod vedením Palyamy by se rád připravoval i v budoucnosti.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články