Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kreuziger je opět v sedle a chystá se na olympiádu

Plzeň - Cyklista Roman Kreuziger má za sebou jeden z vrcholů letošní sezony. Na slavném italském Giru obsadil patnácté místo a pomalu se začíná chystat na olympijské hry do Londýna. Nyní má na programu trénink v západních Čechách.

Roman Kreuziger
zdroj: ČT4

Týden poté, co v barvách kazašské Astany dojel na Giru na patnáctém místě je už Roman Kreuziger znovu v sedle svého silničního speciálu. Italské zklamání má ale stále v hlavě. "Cíl bylo pódium, a tak ho nemůžu hodnotit pozitivně. Pro tým bylo výborný, že se povedla časovka družstev, kde jsme byli třetí. Vyhráli jsme dvě etapy, to byla pozitivní stránka, ale negativní bylo, že se nepovedlo celkové umístění," uvedl Kreuziger.

Po příletu domů tři dny zařizoval různé věci a také relaxoval. Od pátku už znovu každý den minimálně čtyři hodiny tráví na kole. Na Šumavě a v okolí Plzně trénuje s Františkem Raboněm, se kterým by se mohl potkat i v reprezentačním dresu na olympijských hrách. 

"Během dnešního dne nebo zítřka se rozhodnu ohledně další části sezony, jestli jet kolem Švýcarska nebo nejet a následovat pak bude nějaký odpočinek a příprava směrem k Polsku, olympiádě a Vueltě," řekl Kreuziger.

Ani dny určené k odpočinku ale nemá vrcholový cyklista takové, jaké si většina z nás asi představuje. Relaxuje totiž většinou také na bicyklu. "Kdyby člověk ležel, tak se akorát rozleží, kdežto když se hýbe, tak to samozřejmě pomáhá tomu tělu, aby zregenerovalo," dodal Kreuziger.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články