Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

První dostih Trojkoruny nečekaně vyhrál Mystic Swing

Praha - Triumfem loňského suveréna českých dvouletých koní Mystic Swinga v sedle s žokejem Milanem Zatloukalem skončila Velká jarní cena, první dostih tuzemské klasické Trojkoruny. Mystic Swing, který po minulém nevýrazném výkonu nepatřil mezi favority, v závěru mílové trati v Praze-Chuchli udolal Glorious Eagla a připsal si životní vítězství. 

Velká jarní cena
zdroj: ČTK autor: Stanislav Zbyněk

Zatloukal navázal na loňské vítězství v Jarní ceně klisen a získal další klasický triumf. Za Glorious Eaglem skončil na třetím místě nečekaně Almond Magic, čtvrtým místem se prezentoval slovenský host Atack a nejlepší pětici uzavřel favorizovaný Hyacint.

Vítězný Mystic Swing, svěřenec trenéra Eduarda Kotába, v loňském roce dominoval dvouletým koním v Česku i na Slovensku, letos ale zatím nepředvedl nic výrazného.

"Měli jsme ideální průběh dostihu. Seděl jsem tak, abych koni před závěrem ulevil, a na pokyn se přesunul do čela, přesně jak jsme potřebovali," pochvaloval si Zatloukal. "I když jsem si to nemyslel, po dnešním dostihu bych řekl, že tenhle kůň může myslet i na derby," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články