Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Do Augsburgu odjely všechny české olympijské posádky

Augsburg - Všechny české lodě, které si vybojovaly účast na olympijských hrách v Londýně, budou od čtvrtka do neděle závodit na mistrovství Evropy vodních slalomářů v Augsburgu. "A na medaili má šanci kterákoliv z nich," řekl dnes v rozhovoru kouč reprezentace Jiří Pultera.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Výhodu však mají další posádky, které se dostaly do českého týmu. Po náročné domácí nominaci totiž odjely trénovat na Eiskanal, trať postavenou pro olympijské hry v Mnichově 1972. Čeští účastníci olympiády však byli na náročném, více než týdenním soustředění v Londýně a do Německa přicestovali až v posledních dnech. "Protože ten trénink na olympijské trati byl hodně náročný, byla tam těžká voda, navíc zima, takže dostali všichni potom delší volno," uvedl Pultera.

Deblkanoisté Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek, kteří v Augsburgu v roce 2003 vybojovali stříbrné medaile na mistrovství světa, přijeli dokonce až v úterý. "Ale dneska už trénovali," pravil Pultera. Letošní prioritou jsou olympijské hry, proto není podle kouče šampionát v Německu tak důležitý. "I proto olympionici pojedou z voleje, nijak speciálně se na to nepřipravovali," podotkl Pultera. "Navíc do olympiády je ještě docela daleko, navíc se tam jede na úplně rozdílné vodě," vysvětloval trenér.

Na minulém šampionátu ve španělském Seu se blýskl bronzovou medailí talentovaný kajakář Jiří Prskavec mladší, který se ale letos do českého týmu nedostal. Jinak se v individuálních závodech výprava dalšího cenného kovu nedočkala. "Bude to těžké i letos, po dlouhé době došlo totiž k tomu, že týmy obeslaly tyhle závody nejsilnějšími posádkami. Včetně Francouzů, kteří v olympijském roce na ME nejezdili," upozornil Pultera.

Šampionát bude mít silný náboj pro slovenskou výpravu. Mistrovství Evropy je totiž dodatečnou olympijskou nominací pro některé kategorie. Jistou účast v Londýně nemá zatím ani Michal Martikán, držitel dvou zlatých a dvou stříbrných olympijských medailí. Rozhodovat se bude mezi ním a Matějem Beňušem.

Nominace ČR:

Muži:

C1: Ježek, Gebas, Mašek,

C2: Volf, Štěpánek; Karlovský, Jáně; Kašpar, Šindler,

K1: Hradilek, Hilgert, Přindiš.

Ženy:

K1: Hilgertová, Kudějová, Ornstová,

C1: Hošková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články