Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Judista Krpálek na ME prohrál ve 2. kole a skončil devátý

Čeljabinsk - Judista Lukáš Krpálek na mistrovství Evropy v ruském Čeljabinsku překvapivě vypadl už ve druhém kole a obsadil dělenou devátou příčku. Bronzového medailistu z loňského mistrovství světa v kategorii do 100 kilogramů porazil domácí Zafar Machmadov. Devátý skončil i v kategorii do 90 kilogramů Alexander Jurečka, zatímco Michal Horák ve stejné váze vypadl hned na úvod s Timurem Alichanovem z Ázerbájdžánu. Alena Eiglová (do 78 kg) podlehla v prvním duelu Maďarce Abigel Joové a zřejmě si zavřela cestu na olympijské hry v Londýně.

Krpálek v zápasu
zdroj: ISIFA/LN

Krpálek vstoupil do turnaje suverénně a proti Němci Karlu-Richardu Freyovi rychle získal wazari a následně i ippon. Jenže proti Machmadovovi udělal chybu a umožnil soupeři už po 14 sekundách rozhodující chvat. "Zaspal jsem," litoval Krpálek. "A mrzí to o to víc, že Machmadov je soupeř, který se dá porazit, pokud ustojíte jeho rychlé nástupy. To se mi tentokrát nepodařilo a vytvořil jsem si nový 'rekord'. Ve finále juniorského mistrovství Evropy 2009 to byl ippon až po 16 sekundách," dodal sarkasticky.

Rusovi přitom patří až 41. příčka ve světovém žebříčku. "Věděli jsme, že Machmadov mívá rychlé začátky. To, co předvádí, je excelentní. To jsme ještě nikdy neviděli," podotkl reprezentační trenér Petr Lacina. Porážku hvězdy týmu bral také jako ponaučení. "Určitě je to dobré varování před olympijskými hrami. Probudí to jeho i nás všechny. A víme, na čem musíme na nejbližším soustředění v Koreji pracovat," řekl.

Jurečka porazil předloňského mistra Evropy a loňského bronzového medailistu Marcuse Nymana ze Švédska. Proti Bělorusovi Andreji Kazusijonakovi ztratil v závěru nadějně rozjetý duel. "No, neměl jsem ho chtít hodit. Prohrál jsem si to," omlouval chybu Jurečka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články