Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Angličan Westwood vede po úvodním kole golfové Masters

Augusta - Anglický golfista Lee Westwood je po prvním kole v čele Masters, prvního majoru sezony. Třetí hráč světa zahrál úvodních osmnáct jamek hřiště v americké Augustě pět ran pod par a má náskok jedné rány. O druhé místo se dělí Jihoafričan Louis Oosthuizen, který měl skvělý závěr, a Švéd Peter Hanson. Na děleném čtvrtém místě má o další ránu více šestice hráčů včetně Španěla Miguela Angela Jiméneze nebo Itala Franceska Molinariho.

Golf
zdroj: Getty Images Sport autor: Warren Little

Favoritům se dařilo rozdílně. Rory McIlroy začal double bogey, ale na posledních dvou jamkách zahrál birdie a se skóre 71 (-1) je na děleném 14. místě. Tiger Woods naopak začal dobře, ale končil dvěma bogey, zahrál par a je na děleném 29. místě. "Předvedl jsem snad nejhorší rány v kariéře," kroutil hlavou čtyřnásobný vítěz Masters Woods, který dokonce musel na druhé a osmnácté jamce dropovat.

Stejně jako bývalý dlouholetý lídr světového žebříčku zahrál par loňský vítěz Jihoafričan Charl Schwartzel, ale nedařilo se Philu Mickelsonovi z USA (74) ani světové jedničce Luku Donaldovi (75). Tomu chvilku hrozila diskvalifikace za špatně vyplněnou kartu, ale vzápětí se vše vyřešilo a přišla omluva, že nešlo o Angličanův podvod, ale o administrativní chybu.

Je nám líto, video expirovalo.
Masters 2012

Westwood, předloni druhý na Masters, si pochvaloval, že mu náročné a vlhké hřiště v Augustě první den hodně vyhovovalo. "Neměl jsem ve hře slabinu, trefil jsem hodně fairwayí a dal hodně hezkých patů a jsem tam, kde jsem chtěl být," řekl Westwood.

Spolu s ním mohl být ve vedení Henrik Stenson. Švéd měl po sedmnácti jamkách rovněž pět ran pod par, ale na osmnáctce vyhořel. Jamku totálně pokazil, zapsal si osmičku a celkově tak skončil na ráně po par hřiště. "Tohle se mi snad v životě nestalo, jedna chyba nabalovala druhou jako sněhová koule, až z toho byl sněhulák," kroutil hlavou Stenson, který si tak pokazil své 36. narozeniny.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články