Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Konečný před bojem o titul: Sám sebe varuji, abych Larbiho nepodcenil

Praha - Už jen dva týdny dělí nejlepšího českého profesionálního boxera současnosti Lukáše Konečného od životního zápasu. Ve čtvrtek 5. dubna se v Brně utká o prozatímní titul mistra světa organizace WBO v lehké střední váze s Francouzem Salimem Larbim a do duelu půjde jako velký favorit. I proto si neustále připomíná, že nesmí svého soka podcenit.

Lukáš Konečný
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Je to strašně blízko, takhle to nikdy nebylo. Uvědomuji si to, což je trochu průšvih, protože bych na to neměl brát ohled. Když o tom vím, jsem schopný decentně polevit, což bych neměl," uvedl Konečný. Třiatřicetiletý boxer ale přesto věří, že si s Larbim poradí. "Mám za sebou 50 zápasů, on jen 21, takže mám více zkušeností, což by se mělo projevit," podotkl.

Výhodou pro člena německé stáje SES manažera Ulfa Steinfortha je i fakt, že bude boxovat v Brně, kde se narodil. "Už dříve jsem říkal, že bych doma v České republice a hlavně v Brně neměl prohrát s nikým. Tak věřím, že to potvrdím," uvedl Konečný, jenž si ale také dobře uvědomuje, že o devět let mladší soupeř bude mít svou kvalitu.

Na žebříčku webu boxrec.com je přitom Larbi až na 104. místě, Konečný je třináctý. "Je to ale interkontinentální mistr WBO a v žebříčku této organizace je jedenáctý, takže až tak špatný nebude. Boxrec bych proto nebral tak v potaz. Sám sebe varuji, abych ho nepodcenil," podotkl dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa, který v profiringu odboxoval 50 zápasů a 47 jich vyhrál.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Lukáše Konečného

Konečný se na ostrý zápas připravuje téměř rok

Naposledy Konečný boxoval loni v květnu v Ústí nad Labem s Francouzem Husseinem Bayramem. Následné plánované duely se Sergejem Dzinzirukem z Ukrajiny a Rusem Zaurbekem Bajsangurovem byly kvůli zranění soupeřů zrušeny. V obou případech měl Konečný boxovat o "hlavní" titul mistra světa, v Brně bude ve hře pás pro takzvaného prozatímního šampiona.

Lukáš Konečný:

"Pokud se mi podaří vyhrát, čemuž pevně věřím, tak budu mistrem světa. Jakmile se ale Bajsangurov uzdraví, získá ho zpět on a já budu mít šanci boxovat s ním. Kdyby on nechtěl nebo byl dlouho marod, stal bych se šampionem já."

Pro případný souboj s Bajsangurovem by měl mít navíc lepší vyjednávací i finanční podmínky. "Zatímco v prvním případě se odměna za zápas měla dělit v poměru 80:20 v jeho prospěch, teď by to mělo být 60:40. Je tam i daleko větší šance, že bychom mohli boxovat u nás," uvedl Konečný, jenž se podle původních plánů měl s ruským boxerem utkat v Brovarech u Kyjeva.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články