Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Mickelson deklasoval Woodse a má 40. titul z PGA Tour

Pebble Beach (USA) - Američan Phil Mickelson díky skvělému výkonu v posledním kole ovládl turnaj na Pebble Beach a jako devátý golfista v historii dosáhl na čtyřicáté vítězství na PGA Tour. Kalifornský podnik ovládl už počtvrté. "Pebble Beach je fantazie, ať jsou čísla jakákoliv," uvedl šťastný Mickelson, který šel do závěrečného dne se ztrátou šesti úderů na první místo. Nakonec vyhrál o dvě rány před Korejcem Charliem Wi, který v neděli zahrál o osm úderů více a vedení neudržel.

Golfová jamka
zdroj: ČT24

Ještě hůře dopadl Mickelsonův velký rival a krajan Tiger Woods. Bývalá světová jednička, která šla s Mickelsonem v předposlední skupince, prohrála s vítězem turnaje poslední kolo o drtivých jedenáct ran. Z průběžné třetí pozice spadl Woods v konečném účtování na dělené 15. místo.

"Odpaly nebyly tak hrozné, jak to vypadá podle výsledku, ale příšerně jsem patoval. Jak dobře jsem se včera cítil na greenech, tak to byla dneska bída. Ať jsem zkusil cokoli, nešlo to. Vyrobil jsem tam tunu kiksů," prohlásil Woods, který na Pebble Beach vyhrál jen jednou v roce 2000.

Mickelson navázal na své triumfy z let 1998, 2005 a 2007. Na turnaji PGA Tour zvítězil poprvé od loňského dubna a inkasoval 1,152 milionu dolarů. Více prvenství z Pebble Beach má pouze pětinásobný šampion Mark O'Meara.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články