Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Startuje Pohár ministra školství, hraje se o lístky na olympiádu

Praha – Dnes odstartoval mládežnický projekt Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy a České televize Pohár ministra školství. Do zápolení v basketbalu a florbalu je přihlášeno více než 28 000 dětí. Ty budou soutěžit v 1 610 družstvech, z toho ve 1 202 florbalových a 408 basketbalových. Akce potrvá do konce školního roku. Česká televize plánuje sestřihy z mnoha zápasů, vyvrcholení turnajů pak nabídne v přímém přenosu na ČT4.

Mladí florbalisté
zdroj: ČT24

"Je třeba obnovit sport mezi mládeží, která má nyní raději internet a techniku. Je potřeba, aby se od toho zvedla a zasportovala si," prohlásil předseda České basketbalové federace Miroslav Jansta.

Nejlepší celky dostanou putovní pohár, čtyři vítězná družstva získají lístky na olympiádu do Londýna. Na prestižní akci se podívají mezi 1. a 4. srpnem. Bude však záležet na každé škole, koho na zájezd vybere. Ministerstvo zajistí dopravu i ubytování. Každé dítě, které se soutěže zúčastní, obdrží slevové poukázky na sportovní oblečení.

"Atraktivita spojení přímého přenosu v České televizi a cesty na olympijské hry je úplné maximum, co můžeme mladým nabídnout," uvedl předseda České florbalové unie Filip Šuman.

Pohár byl zahájen dnes v táborském okrese. Na palubovce gymnázia Pierra de Coubertaina se utkalo osm chlapeckých týmů o postup do krajského kola basketbalové soutěže. "Věřím, že se projekt chytne, zpopularizuje basketbal mezi středoškolskou mládeží a v ideálním případě najde i talenty," podotkl basketbalový expert ČT Jiří Zídek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články