Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Čeští boxeři doufají v účast na olympiádě

Ústí nad Labem - Český box doufá, že bude mít po dvanácti letech opět zástupce na olympijských hrách. Zatím si účast v Londýně nikdo z reprezentantů nevybojoval, ale muži budou mít ještě šanci na dubnovém kvalifikačním turnaji v Istanbulu a ženy o měsíc později na mistrovství světa v Číně.

Největší naděje vkládají funkcionáři do Zdeňka Chládka a bronzové medailistky z mistrovství Evropy Martiny Schmoranzové. "Kdyby se olympiády od nás zúčastnil jeden muž a jedna žena, bylo by to perfektní. Na dvou předchozích olympiádách jsme vyšli naprázdno," řekl na dnešní tiskové konferenci v Ústí nad Labem prezident České boxerské asociace Svatopluk Žáček.

Chládkovi se nepodařilo postoupit na hry z říjnového MS v Baku, nyní proto musí evropský kvalifikační turnaj v Turecku ve své váze do 64 kg vyhrát. "Z takzvaných středních vah postupuje přímo na londýnskou olympiádu minimum boxerů. Chládek by měl v případě, že kvalifikační turnaj nevyhraje, šanci získat od AIBA ještě volnou kartu," uvedl Žáček.

Sám Chládek očekává náročný boj. "Měl jsem postoupit ze světového šampionátu v Ázerbájdžánu, kde jsem měl turnaj dobře rozjetý. Vyhrát kvalifikaci v Istanbulu bude těžké, ale pokusím se o to," řekl. Jednou z významných předolympijských prověrek bude pro boxery březnová Velká cena Ústí nad Labem. Na tradiční mezinárodní turnaj by podle Žáčka mohli dorazit i reprezentanti Kuby a dalších 18 zemí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články