Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Závadová pokořila český rekord, na plaveckém ME byla čtvrtá

Štětín (Polsko) – Na dosah od evropské medaile skončila na kontinentálním plaveckém šampionátu česká závodnice Barbora Závadová. Čas 4:28,21 jí stačil na čtvrté místo ve finále polohovky na 400 metrů, současně jím překonala dosavadní český rekord. Závadová dnes skončila z českých finalistek a finalistů nejlépe, ačkoli se představily ještě sobotní medailistka Baumrtová, prsařka Moravčíková a štafeta kraulařů. Baumrtová však v plavbě na 200 metrů znak skončila sedmá, Moravčíková na stovce osmá a štafeta obsadila páté místo.

Plavání
zdroj: AP autor: Michael Sohn

Bronz unikl Barboře Závadové o 35 setin, na nejnižším medailovém stupni nakonec stanula Maďarka Zsuzsanna Jakabosová. Mistryní Evropy na 400 metrů se stala Mirela Belmonteová Garciová ze Španělska, která uplavala trasu v čase 4:24,55 a na vicemistryni Hannah Milleyovou z Velké Británie získala náskok 1,51 sekundy.

Simona Baumrtová nenapodobila svůj sobotní výkon a přes naznačované ambice zůstala ve finále závodu 200 metrů znak na chvostu výsledkové listiny, časem 2:06,57 obsadila sedmou příčku. Za vlastním národním maximem zaostala Baumrtová o sekundu a půl. Zvítězila Daryna Zevinová z Ukrajiny, která dospěla do cíle v čase 2:02,25 před Španělkou Duanou da Rocha Marceovou a Irkou Melanií Nocherovou. Martina Moravčíková v dalším finále s českou účastí dohmátla na prsařské stovce jako osmá.

Závěrečný štafetový závod na 4x 50 metrů volně vyhráli Italové. Český tým Bartůněk, Verner, Rubáček, Plevko skončil na pátém místě v čase 1:27,03. Přestože se štafeta na naprostý vrchol nedostala, zaznamenala nejlepší mužský výsledek na letošním mistroství Evropy. Italské vítěze dnes doprovodili na stupně vítězů ještě Rusové a Belgičané.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články