Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Úspěšní veslaři v přípravě na OH změny dělat nebudou

Praha - Osvědčených metod se budou držet v přípravě veslaři Mirka Knapková a Ondřej Synek, české naděje pro olympiádu v roce 2012. Oba už polykají tréninkové dávky na suchu s vidinou medailového úspěchu v Londýně. "Už měsíc jedeme a bolí to, protože jsem na začátku, ale nic jiného než trénovat, trénovat a trénovat není," řekl letošní vicemistr světa na skifu Synek.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Cítím se trošku unaveně, mám za sebou dvoufázové tréninky, ale vize olympiády mě žene dopředu," uvedla Knapková, mistryně světa z Bledu. Oba skifaři neplánují pro přípravu směrem k olympijským hrám v Londýně, kde budou patřit k favoritům, žádné změny. "V olympijské sezoně by se nemělo moc experimentovat, to se zkouší rok předtím," řekla Knapková. "Moc vymýšlet se nedá, jedu desátou sezonu a mám osahané, co a jak funguje a co ne," řekl Synek.

Knapková i Synek zamíří ještě před vánočními svátky již tradičně na lyže do italského Livigna. "Snad nám napadne sníh," podotkl veslař, který je milovníkem sjezdových lyží. "Je lepší dělat vše s respektem a pod kontrolou než se omezovat a nedělat nic," řekl Synek. Druhou zimu si bere lyže i Knapková, která dříve kvůli trenérovu zákazu z obavy před zraněním sjezdovky vynechávala a ani třeba nejezdila na kole.

Zimní příprava je pro veslaře obecně na suchu. Synek vesluje na trenažéru, tráví hodiny v posilovně, chodí běhat a plavat. "A kolem toho se vše točí, teď jsme takoví fitness," vtipkoval Synek a těšil se na vodu. "Nemám rád soustředění. Někdy to na Vltavě docela studí, ale mně to vyhovuje. Za ty roky jsem si zvykl a je to pohodlnější," řekl. Knapková se pojede dvakrát nebo třikrát rozveslovat do italské Sabaudie. "Pak si musím rozmyslet, které Světové poháry pojedu, a před olympiádou ještě jednou vyrazím na vysokohorskou přípravu do Livigna," nastínila svůj plán.

Je nám líto, video expirovalo.
Synek jako Mikuláš

Knapková si díky triumfu na mistrovství světa užila více společenských akcí. "Ale jinak se mi život zásadně nezměnil a společenské akce si víc užívám," řekla Knapková, kterou potěšilo pozvání na vyhlášení Zlatého slavíka. "Byla jsem nadšená. Bylo zajímavé vidět celebrity zblízka, jak kolem nich pobíhají fotografové a pomalu je nenechají dojít ze šatny do sálu. Je to jiný svět a zpestření," řekla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články