Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Premiéra Roberta Rosenberga v profiringu byla vítězná

Praha – Na galavečeru profesionálního boxu Warriors v Praze se představil poprvé v profiringu i bývalý pornoherec Robert Rosenberg. A byla to premiéra úspěšná. Trenér Němce Alexandra Winsche zápas ukončil ve druhém kole, kdy hodil mezi provazy ručník. V hlavním zápase večera porazil kubánský boxer žijící v Česku Miguel Velozo Turka Atu Dogana a získal interkontinentální pás organizace WBF v lehkotěžké váhové kategorii.

Robert Rosenberg v profiringu
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Rosenberg má za sebou řadu zápasů v amatérském ringu a představil se i v K1. "Myslel jsem si, že toho vydrží více. V profiringu má na svém kontě dva knokauty, takže taktika byla nenechat ho doboxovat do konce. Soustředili jsme se na to a chtěli ho sestřelit v prvním druhém kole," řekl Rosenberg, jenž devatenáctiletého soupeře několikrát zasáhl a podařilo se "otevřít" mu oko. "Připravoval jsem se na to tvrdě přes čtyři měsíce, ale bavil jsem se tím," uvedl. Box považuje za svůj koníček a plánuje absolvovat i další zápasy mezi profesionály.

Velozo svého soupeře jasně předčil

Velozo měl v průběhu duelu téměř neustálou převahu, několikrát soupeře zasypal sérií úderů, ale Dogan se ukázal jako velmi odolný protivník. Turecký boxer byl blízko počítaní ve čtvrtém i v osmém kole, ale ani jednou ho vyšší Velozo nedokázal zasáhnout tak, aby klesl do kolen. Když už to vypadalo, že duel skončí až po dvanácti kolech rozhodnutím bodových rozhodčích, Doganův kouč jej po desátém kole předčasně ukončil.

Miguel Velozo s pásem šampiona organizace WBF v lehkotěžké váze.
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Nikdy nečekám, že to ukončím dříve. Počítám s tím, že to odboxuju celý. Když to vypadá, že by to šlo, tak se to ale snažím ukončit," uvedl Velozo. "V pár kolech to vypadalo, že to ukončím, ale on vydržel hodně. Asi je to tvrdý boxer a je zvyklý na velké rány. Byl zraněný, měl roztržené obočí. Viděl, že nemá šanci, tak to ukončili," prohlásil.

I řada dalších duelů skončila před limitem. Efektně se mezi profesionály uvedl Slovák Martin Parlagi, který odrovnal Miroslava Procházku hned v prvním kole. Podobně si vedl i Luboš Šuda proti Radku Semanovi, kterého porazil k.o. ve třetím kole. Poprvé v Česku se představil mezi profesionály neporažený Adam Hubinger, který zatím boxoval jen v Americe. Čtrnáctou výhru, 3:0 na body, si připsal nad Tomášem Kuglerem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články