Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Korbel s Prokopcovem na ME vyřadili nasazené dvojky

Gdaňsk (Polsko) - O velké překvapení se na mistrovství Evropy ve stolním tenisu postarali Dmitrij Prokopcov a Petr Korbel, kteří v prvním kole čtyřhry porazili druhou nasazenou dvojici Němce Bastiana Stegera a Patricka Bauma jednoznačně 3:0. Čeští reprezentanti zvládli i druhý zápas a po cenném úspěchu myslí na boje o medaile. Ve dvouhře přešli přes dvě kola celkem čtyři čeští zástupci.

Ilustrační foto

"Posunuli jsme se na pozici nasazené dvojky a naše šance postoupit do semifinále se výrazně zvýšila," uvedl pro server ping-pong.cz Korbel, jenž kvůli přetrvávajícím problémům s pravým loktem ani nenastoupil do prvního kola dvouhry. "Přes všechnu snahu maséra Františka Machaly zřejmě nebudu schopen obě soutěže hrát naplno," naznačil ještě předtím, než se definitivně rozhodl soustředit jen na čtyřhru.

Baum ve středu přispěl k dalšímu triumfu Německa v soutěži družstev, ale deblové utkání s českým párem jim se Stegerem nevyšlo. "Myslím, že jsme s Dimou odehráli vůbec nejlepší společný zápas ve čtyřhře. Skvěle jsme komunikovali a hráli dobře takticky," liboval si Korbel.

Nemyslí si, že je favorizovaní soupeři podcenili. "Znám oba německé hráče velmi dobře ze společných kempů. Jsem přesvědčen, že byli stoprocentně koncentrovaní a připraveni. Na lavičce seděl reprezentační kouč Rosskopf, který rovněž nechtěl ponechat nic náhodě. Věděl moc dobře, že jsme se rozhodně neměli potkat v prvním kole," řekl zkušený český reprezentant, který po losu cítil křivdu.

Ve druhém kole český pár porazil 3:1 slovenskou dvojici Keinath, Šereda a postoupil do osmifinále. Ve stejné fázi je i nejlepší český ženský pár Iveta Vacenovská, Renáta Štrbíková, jenž oba dnešní duely vyhrál 3:1 na sety.

Iveta Vacenovská
zdroj: ČT24

Jediná jistá česká účastnice olympijských her v Londýně Vacenovská je spolu se Štrbíkovou a také Danou Hadačovou v 3. kole dvouhry. Hadačové se přitom nepodařila soutěž družstev a první výhry v Gdaňsku se dočkala až dnes. "Jsem ohromně šťastná, protože první polovina šampionátu mi vůbec nevyšla," řekla Hadačová. V prvním kole vypadla Kateřina Pěnkavová, nad síly Hany Matelové byla v druhém kole nasazená dvojka Wu Ťia-tuo, reprezentující Německo.

Z mužů prošel do třetího kola dvouhry pouze Prokopcov, jenž nejprve zdolal 4:3 Itala Bobocicu a poté 4:2 Slováka Illáše. Pavel Širuček vypadl v prvním kole s jiným slovenským reprezentantem Pištejem, Tomáš Konečný nestačil na Portugalce Monteira. Jiří Vráblík sice porazil na pátý pokus poprvé v kariéře 4:3 Švéda Svenssona, ale v druhém kole pak vypadl po prohře 1:4 s Rumunem Ciotim.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články