Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

České raftařky se staly absolutními mistryněmi světa

Turrialba (Kostarika) - Na světovém šampionátu v raftingu v Kostarice čeští vodáci potvrdili, že patří k absolutní špičce i v závěrečné disciplíně. Po dvou titulech ze slalomu přidali do sbírky další medaile ve sjezdu a české vodačky se staly absolutními mistryněmi světa.

Posádka českých raftařek
zdroj: ČT4

Mužská posádka Tomi Remont vyrážela v první vlně společně s japonskými profesionály, kteří se hned po startu utrhli. Po šestačtyřiceti minutách se nakonec v cílové peřeji ukázala jako první japonská loď. Češi sice skončili šestí, ale v celkovém hodnocení šampionátu získali titul vicemistrů světa.

"V takovém počasí nejsme zvyklí jezdit. U nás takové vedro není, k tomu ta délka tratě a vlhkost, to dohromady dělá tu trať obtížnou. Jízda tady v pralese je něco úplně jiného než jízda u nás v Evropě," hodnotil nástrahy řeky Pacuare člen stříbrné posádky Zdeněk Bozděch.

Je nám líto, video expirovalo.
MS v raftingu

Prostějovské ženy mířily do závodních peřejí v roli průběžně vedoucí posádky šampionátu a i po hodině hry rozezvučel český raft zvukový signál jako první. České vodačky tak mohly slavit svůj druhý titul a zároveň se staly absolutními mistryněmi světa. "Dokázali mse setřást tu smůlu, která nás provázela a zaslouženě jsme vyhrály," radovala se čerstvá šampiónka Hana Kaňkovská.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články