Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Čeští stolní tenisté chtějí medaili z ME

Praha - Němečtí stolní tenisté jsou stejně jako před rokem v Ostravě hlavními favority mistrovství Evropy v Gdaňsku. Do Polska, kde dnes šampionát začíná a potrvá až do 16. října, zamířili s chutí obhájit bronz i čeští muži. Němec Timo Boll získal loni v Ostravě tři zlaté medaile a zaokrouhlil svoji sbírku evropských titulů na třináct. I letos je hlavním favoritem, ale rozhodl se, že vynechá čtyřhru. "Nejde stíhat všechno," řekl Boll a za své největší soupeře ve dvouhře označil své krajany. "Když hrají dobře, může každý z nich titul získat."

Iveta Vacenovská
zdroj: Isifa/EPA autor: Kimimasa Mayama

Němce favorizuje i nejzkušenější český hráč Petr Korbel, který v bundeslize působí. "Němci jsou jinde než ostatní mančafty, nemají tři vyrovnané hráče, ale pět, takže je jasné, že jsou hlavními favority. Ale k poražení je někdy každý," řekl.

Titul ve dvouhře žen bude obhajovat Běloruska Viktoria Pavlovičová, ale k hlavním adeptkám na celkové prvenství patří především čínské hráčky ve službách mnoha evropských zemí - Německa, Nizozemska, Španělska a dalších.

Čeští muži v Ostravě vybojovali bronz a s medailovými ambicemi zamířili i do Gdaňsku. "Máme na to, ale chceme nejdřív do čtvrtfinále," řekl trenér Tomáš Demek, který musel na poslední chvíli udělat změnu v nominaci. Kvůli problémům se zády se omluvil Josef Šimončík, místo něj na šampionát odcestoval Jiří Vráblík. Ve skupině Češi narazí postupně na Portugalce, tradičního rivala Švédsko a Slovince. Vedle Vráblíka bude kouč spoléhat především na Dmitrije Prokopcova, ostříleného Korbela, Tomáše Konečného a mladíka Pavla Širučka.

Ženy v Polsku narazí ve skupině na obhájkyně titulu Nizozemky, Turecko a Lucembursko. "Proti nám bude stát hodně hráček čínského původu, ale o druhé místo se popereme," řekl trenér Miroslav Cecava. "Holanďanky jsou o krok vpředu, musíme porazit Lucembursko a Turecko," doplnila česká jednička Iveta Vacenovská. Tým dále tvoří Renata Štrbíková, Dana Hadačová, Kateřina Pěnkavová a Hana Matelová.

Soutěž družstev začne dnes a vyvrcholí finálovými zápasy ve středu, kdy už se rozjede kvalifikace dvouher a čtyřher. Zápasy prvního kola budou pak na programu ve čtvrtek. Mistři Evropy vzejdou z finálových zápasů v neděli.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články