Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Tiumen s Váňou vyhráli kvalifikaci na Velkou pardubickou

Pardubice – Žokej Josef Váňa v sedle dvojnásobného vítěze Velké pardubické steeplechase Tiumena vyhrál třetí kvalifikaci na 121. ročník slavného dostihu. Na startu 5 800 metrů dlouhého závodu bylo 11 koní, z nichž podmínky pro účast ve Velké pardubické už mělo splněno šest účastníků včetně další dvojnásobné šampionky Sixteen.

Tiumen s žokejem Váňou
zdroj: ČTK

Dostih dokončilo devět koní a nově se mezi uchazeče o start v říjnovém vrcholu sezony zařadili druhý v cíli Klaus, čtvrtá Zulejka, pátý Teviot a šestý Amant Gris. Sixteen doběhla devátá.

Startovní pole se dlouho drželo pohromadě a tempo od startu dlouho udával Bremen Plan v sedle s žokejem Janem Korpasem. První zádrhel potkal koně až na velkých zahrádkách, kde skončila Korinka a krátce nato za lesíkem i Flambion. Nevysoké tempo vyhovovalo většině koní, a tak se začalo opravdu bojovat až za Havlovým skokem před výběhem na travnatý ovál závodiště.

Do čela se na chvíli posunul Teviot. Favorizovaný Tiumen se držel uprostřed klubka koní a Váňa kontroloval průběh dostihu, než na travnaté dráze přišla jejich chvíle. Před výběhem do cílové rovinky Tiumen očividně zrychlil a v cílové rovince pak po strhujícím souboji čtyř koní vybojoval prvenství.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články