Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kajakářka Kudějová získala v SP bronzovou medaili

L'Argentiére-la-Bessée - Kajakářka Kateřina Kudějová vybojovala třetí místo ve Světovém poháru ve vodním slalomu ve Francii a v 21 letech se raduje z první seniorské medaile. Ve druhém dílu seriálu získala už třetí bronzovou medaili pro českou výpravu, která před týdnem ve slovinském Tacenu získala díky stříbrnému kanoistovi Stanislavu Ježkovi jediný cenný kov. Štěpánka Hilgertová skončila kvůli neprojeté brance už v semifinále. Před vyvrcholením světového poháru v polovině srpna v Praze-Troji čeká vodní slalomáře třetí závod za týden v německém Markleebergu.

Slalomářka Kateřina Kudějová
zdroj: www.kanoe.cz

Kudějová potvrdila na řece Durance ve městě L'Argentiére-la-Bessée, kde vodní slalomáři závodí ve výšce 1 000 metrů nad mořem, svůj talent. Po šestém místě na červnovém mistrovství Evropy vyhrála už kvalifikaci, v semifinále byla třetí a tuto pozici ve finálové jízdě zopakovala. Nebýt dotyku branky, časem by překonala i vítěznou Slovenku Janu Dukátovou.

S dvousekundovou penalizací na ni Kudějová ztratila vteřinu a 41 setin, stříbrná Španělka Maialen Chourrautová byla rychlejší o 14 setin. Druhá česká kajakářka ve finále Irena Pavelková skončila šestá. Zklamání prožila dvojnásobná olympijská vítězka Štěpánka Hilgertová, jež neprojela branku a konečnou pro ni bylo semifinále. V něm vypadla Eva Ornstová, vedle Kudějové další reprezentační nováček.

Hilgert a Ježek vylovili dva bronzy

Už v sobotu vybojovali ve francouzských peřejích bronz kajakář Luboš Hilgert a kanoista Ježek. V kategorii deblkanoistů české lodě do finále neprošly, původně desátí Lukáš Přinda s Janem Havlíčkem po úpravě výsledků z postupové desítky vypadli.

Pro prvenství si dojeli domácí kanoisté Gauthier Klauss, Matthieu Peche. Trojnásobní olympijští vítězové slovenští bratři Pavel a Peter Hochschornerové skončili nečekaně bez medaile. V semifinále obsadili Tomáš Koplík a Jakub Vrzáň 13. pozici, Václav Hradílek se Štěpánem Sehnalem byli patnáctí.

SP ve vodním slalomu - L'Argentiére-la-Bessée

Muži: C2: 1. Klauss, Peche (Fr.) 116,68 (0 tr. sekund), 2. Taljat, Božič (Slovin.) -0,33 (2), 3. Biso, Picco (Fr.) -0,87 (0), ...11. Přinda, Havlíček -6,32 (0), 13. Koplík, Vrzáň -7,29 (0), 15. Václav Hradílek, Sehnal (všichni ČR) -8,76 (2) všichni vyřazeni v semifinále.

Ženy: K1: 1. Dukátová (SR) 118,32 (0), 2. Chourrautová (Šp.) -1,27 (0), 3. Kudějová -1,41 (2), ...6. Pavelková -5,07 (0), 15. Ornstová, 26. Hilgertová (všechny ČR) obě vyřazeny v semifinále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články