Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Na Adrenalin Cupu půjde opět o české tituly

Praha - Vyzkoušet si něco nového, změnit zažité stereotypy a užít si dávku vzrušení při výjimečných výkonech chtějí přední čeští sportovci, kteří se v sobotu 25. června zúčastní patnáctého ročníku Adrenalin Cupu, extrémního závodu čtyřčlenných štafet. Česká verze slavného rakouského Dolomitenmanna je po pětileté přestávce opět oficiálním mistrovstvím České republiky.

I proto se do závodu přihlásily některé hvězdy českého sportu. Dvojnásobný mistr světa a vítěz Světového poháru ve skikrosu Tomáš Kraus jel loni na Lysou horu na kole, tentokrát dá přednost kajaku po řece Ostravici, stejně jako dvojnásobný olympijský medailista ve vodním slalomu Jaroslav Volf.

Naopak extrémně náročný výjezd v sedle kola si vyzkouší snowboardcrossař Michal Novotný, nejlepší český skokan na lyžích Roman Koudelka či ryzí bikerka Tereza Huříková, naopak po svých poběží vzhůru na Lysou horu běžec na lyžích Dušan Kožíšek. "Kajak mě lákal už dlouho. Loni jsem zkusil kolo, pak jsem řekl, že to už nikdy, takže to musím trochu obměnit," řekl s úsměvem Kraus, který se učil i eskymácký obrat.

Je nám líto, video expirovalo.
Před Adrenalin Cupem

Volf odmítl změnit disciplínu, byť kdysi na kole Adrenalin Cup jel. "Když jsem viděl, co to udělalo s těmi specialisty, tak by to pro mě asi nebylo to pravé," usmíval se. Ani na kajaku ale nebude úplně ve své lodi, neboť ve skutečnosti je kanoista. "Takže i tohle pro mě bude trochu něco jiného než to, na co jsem zvyklý," uvedl.

Ve startovní listině už je na čtyřicet přihlášených týmů. Organizátoři očekávají ještě nárůst. "Víme, že se všichni přihlašují na poslední chvíli, takže si myslíme, že kolem šedesáti týmů se nakonec na startu objeví," prohlásil ředitel závodu Martin Kráčalík.

Závodníci se budou muset vypořádat s náročnou tratí

Běžce na šestnáctikilometrovém úseku čeká převýšení 1145 metrů, po nich štafetu převezmou paraglidisté, které čeká více než pětikilometrový let do údolí. Třetí člen týmu vyveze pomyslný štafetový kolík na horském kole na Lysou horu po trati dlouhé 34,5 km s převýšením 1430 m. Závěrečná jízda na kajaku s úvodním skokem do vody z rampy a eskymáckým obratem měří pět kilometrů.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články