Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Konečný nesmí zaváhat – ve hře je titul mistra Evropy

Ústí nad Labem - Další zápas, ve kterém si nemůže dovolit prohrát, pokud nechce přibrzdit svou kariéru, čeká v pátek profesionálního boxera Lukáše Konečného. V Ústí nad Labem se utká s Husseinem Bayramem z Francie a ve hře bude titul profesionálního mistra Evropy a interkontinentální titul organizace WBO v lehké střední váze. Zatímco případná výhra v jubilejním padesátém zápase v profiringu by Konečného přiblížila souboji o titul mistra světa s Ukrajincem Sergejem Dzinzirukem, prohra by mohla znamenat konec šancím na další velký zápas. Přímý přenos vysílá od 20:00 ČT4 a web Sportživě.cz.

"Na to, že nemůžu prohrát, jsem už ale zvyklý. Je to stejné jako v posledních třech zápasech," řekl Konečný. Dobře si ale uvědomuje, že Bayram, který si vybojoval právo vyzvat jej k povinné obhajobě evropského titulu, je těžký soupeř. "Je to nejlepší boxer, proti kterému v Česku nastoupím," uvedl dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa.

Konečný i Bayram mají za sebou vcelku úspěšnou amatérskou kariéru, startovali na olympijských hrách a teď prahnou po výrazném úspěchu mezi profesionály. Zatímco český boxer má na svém kontě v profiringu 46 výher z 49 zápasů, o tři roky starší Francouz vyhrál 34 ze 37 zápasů. Oba třikrát prohráli.

Je nám líto, video expirovalo.
Konečný před klíčovým duelem

"Je to obrovská možnost pro moji další kariéru. Doufám, že to bude dobrý zápas a skvělá show pro diváky. Je jasné, že když boxuji tady, tak to bude pro Lukáše výhoda. Jsem ale dobře připravený a věřím, že uspěju," řekl Bayram, který je o devět centimetrů vyšší než Konečný. "Budu mu muset jít hodně k tělu a zkracovat vzdálenost. Budu muset klasicky vycházet ze svého krytu, ale na to už jsem zvyklý. Proti mě je každý boxer vysoký," uvedl Konečný.

Oba boxery spojují jména soupeřů, se kterými se v profesionální kariéře utkali. Konečný i Bayram prohráli s Dzinzirukem, i když Francouz před limitem. Oba boxovali s Francouzi Jimmym Colasem a Azizem Daarim nebo Attilou Kissem z Maďarska. "Mohu od toho něco odvodit. Se všemi mimo Dzinziruka dopadl lépe než já, takže to jen potvrzuje to, co vím. Bude to těžký oříšek a bude záležet na momentální formě, rozpoložení a na podpoře diváků," řekl Konečný, který má za sebou ale více dvanáctikolových zápasů než Bayram.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články