Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Ballabriggs při Velké národní v Liverpoolu všem utekl

Liverpool (Británie) – Kůň Ballabriggs vedený Jasonem Maguirem nedal ve 174. ročníku Velké národní steeplechase v Liverpoolu konkurentům nejmenší šanci a zvítězil s náskokem dvou a čtvrt délky na druhého Oscar Timea s amatérským jezdcem Samem Waley-Cohenem poté, co většinu závodu vedl. Vítězův trenér Donald McCain navázal na úspěchy svého otce Gingera, jenž v nejslavnějším dostihu světa dosáhl v sedmdesátých letech na hattrick s legendárním Red Rumem.

Dva nelepší koně dostihu měli před startem kurz na vítězství 14:1. Se ztrátou dvanácti délek doběhl třetí loňský vítěz Velké národní Don't Push It s Tonym McCoyem.

Zatímco třetí McCoy, který loni Velkou národní vyhrál na patnáctý pokus, nastupoval do závodu s titulem nejlepšího britského sportovce roku 2010 a od druhého Waley-Cohena se mnoho očekávalo vzhledem k vítězství ve Zlatém poháru v Cheltenhamu i ve Steeplechase krále Jiřího VI., čerstvý vítěz Maguire ještě v pátek nevěděl, zda do závodu vůbec nastoupí. Ve čtvrtek zažil těžký pád. Ten odnesl sešitým loktem a poraněnou rukou a v pátek museli jeho start potvrdit lékaři.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články