Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Loňský Sprinter roku Line Honey zahájil sezonu vítězstvím

Praha - Loňský Sprinter roku v České republice Line Honey vstoupil vítězně do dostihové sezony 2011. Čtyřletý hřebec triumfoval v pražské Velké Chuchli v 86. ročníku Gomba Handicapu. Svěřenec Radima Bodláka pod žokejem Tomášem Lukáškem vyhrál sprinterský test na 1218 metrů o 120 000 korun před outsiderem Agnusem a klisnou Trinity, která obhajovala druhé místo. Line Honey nastupoval do dostihu v roli favorita, na které nic nezměnila ani skutečnost, že měl handicapem předepsaný nejvyšší náklad. Do čela sice v cílové rovině pronikl spolufavorit Golden Eagle, Line Honey se ale přes něj přehnal a žokej Lukášek jej bez většího úsilí na vítězné pozici udržel až do cíle.

Předpokládali jsme, že to tady bude dobré, a to se také splnilo," řekl trenér vítěze Radim Bodlák. "Všechno šlo podle plánu tak, jak jsme potřebovali, a řekl bych, že ani nemusel jít naplno, aby si tohle vítězství zapsal."

Převahu soupeře uznala i jezdkyně druhého Agnuse Ingrid Koplíková. "Náš nástup přišel možná později, než jsem si přála, ale Line Honey si pozici kontroloval, a tak jsme ani tak velkou šanci neměli," přiznala.

Boj o jezdecký šampionát, který letos uvolnil ve Španělsku jezdící Václav Janáček, rozjeli o první dostihové neděli v Chuchli hned tři jezdci - Lukášek, Jaromír Šafář i Radek Koplík získali po dvou vítězstvích.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články