Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Badmintonista Koukal se doléčil a je opět českým mistrem

Přerov - Nejlepší český badmintonista Petr Koukal získal pátý domácí titul ve dvouhře, kterým oslavil svůj návrat po úspěšném vyléčení nádorového onemocnění. Pětadvacetiletý olympionik teprve v prosinci ukončil chemoterapii a na šampionát se připravoval pouhý měsíc. V repríze loňského finále nejvýše nasazený Koukal hladce porazil Tomáše Kopřivu 2:0 po setech 21:7 a 21:11. V předvečer finálového dne převzal Koukal ocenění pro nejlepšího českého badmintonistu loňského roku.

Badmintonista se netají cílem nominovat se na olympijské hry v příštím roce v Londýně. "Zatím mám za sebou první překážku, ještě mě čeká dlouhá cesta," dodal Koukal. Jeho největším soupeřem měl být druhý nasazený Jan Vondra, jenž si ale natrhl sval a čtvrtfinále s pozdějším finalistou Kopřivou musel vzdát.

Koukal prošel celým turnajem zcela suverénně. Bez ztráty setu porazil Lukáše Kurze a Jana Vitveru, pouze v semifinále měl hodně práce s Pavlem Floriánem, kterého zdolal až po tuhém boji 21:18 a 23:21.

Je nám líto, video expirovalo.
Českým badmintonovým králem je Koukal

Petr Koukal:

"Navzdory hladkému finálovému vítězství jsem vybojoval určitě svůj nejcennější titul. Jsem nesmírně rád, že se mi tento úspěch po všech problémech podařil. Znamená pro mě psychické povzbuzení v mé další sportovní cestě."

V soutěži žen potvrdila česká jednička Kristína Ludíková po tvrdé přípravě v Dánsku roli favoritky a ve finále porazila Martinu Benešovou po vyrovnaném průběhu 21:19 a 22:20.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články