Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Makal jsem jako šroub, hlásí před obhajobou titulu Konečný

Praha - Splnit roli favorita, obhájit titul mistra Evropy a poté si podruhé v kariéře zaboxovat o titul mistra světa. To je ideální plán Lukáše Konečného, který se dnes večer v Praze utká s Arménem Hamletem Petrosjanem o pás mistra Evropy v lehké střední váhové kategorii. "Na zápas jsem se pilně připravoval, makal jsem jako šroub. Díky tomu, že pauza od posledního zápasu nebyla tak dlouhá, tak jsem dobře připravený. Vypadá to tak skvěle, až se mi to nezdá," řekl optimisticky naladěný Konečný. Česká jednička profesionálního boxu získala kontinentální titul v září v Anglii, kde porazila Matthewa Halla technickým k.o. v šestém kole. Přímý přenos zápasu sledujte od 21:30 na ČT4 nebo webu SportŽivě.cz.

Zápas s Petrosjanem je pro Konečného dobrovolnou obhajobou, na kterou přistoupil i proto, aby mohl mistrovský zápas absolvovat doma před svými fanoušky. "Nikdy tady nic většího nebylo. Podle mého je to nejdůležitější boxerský zápas, který se kdy v Čechách boxoval," uvedl dvaatřicetiletý rodák z Brna k souboji, který se uskuteční v hale Sparty na Podvinném mlýně.

Konečný je v zápase s o tři roky starším Petrosjanem favoritem, Arména žijícího ve Švýcarsku ale nepodceňuje. "Je to technický kluk, který má na svém kontě jen šest proher a všechny s kvalitními soupeři. Ještě nikdy ale neprohrál před limitem," podotkl Konečný, kterého čeká v profiringu 49. zápas. Pětačtyřicet z nich vyhrál.


Pokud Konečný vyhraje, měl by jej čekat souboj o titul mistra Evropy proti Ryanu Rhodesovi z Velké Británie nebo souboj o pás světového šampiona. Možná dokonce proti Sergeji Dzinzirukovi z Ukrajiny, se kterým podle mnohých nespravedlivě prohrál na jaře 2008 v Drážďanech. "Určitě bych odvetu proti němu uvítal. Dostali jsme od něj nabídku, že by přijel boxovat do Čech. Momentálně se ale plně soustředím na Petrosjana," dodal Konečný.

Vedle Konečného se na galavečeru představí i další přední český profesionální boxer Ondřej Pála, který by se měl utkat s Turkem Erginem Solmazem. V dalších zápasech se představí například Albánec Kreshnik Qato, který se utká s Karamou Nyilawilou z Tanzanie o pás šampiona WBF střední váhové kategorie, Jindřich Velecký se střetne s Haxhim Krasniqim z Německa a Ludovít Plachetka s Josefem Obeslem (oba polotěžká).

Lukáš Konečný
zdroj: ČTK
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články