Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Česká výprava získala pět zlatých medailí na MS v aerobiku

Eindhoven – Čeští reprezentanti ve sportovním aerobiku potvrdili úspěchy z minulých let a v celosvětové konkurenci si z šampionátu v Eindhovenu odváží pět zlatých medailí. Premiérové vítězství si v ženské kategorii připsala Denisa Barešová. Kráčí tak ve šlépějích Olgy Šípkové, která se stala mistryní světa před 13 lety. Tituly obhájili Veronika Šindelářová a Pavel Sirotek v párech, tříčlenné družstvo Radka a Tereza Cihlářovy se Zuzanou Reissovou, stejně jako týmy Scorpions Aerobic Dancers Kladno a Oxygen Příbram. Jediná disciplína, kterou Češi neovládli, byla mužská. V ní skončil Jan Pochohradský druhý.

Denisa Barešová (vpravo) na stupních vítězů
zdroj: CSAE autor: Vít Chalupa

"Stále tomu nemohu uvěřit a jsem nesmírně šťastná," řekla Barešová. "Ale čeho si skutečně cením, že jsem po Olze Šípkové první žena z Česka, která získala titul. To znamená hrozně moc," dodala. Šindelářová a Sirotek získali už třetí zlato za sebou. "Získat tento titul bylo nejobtížnější," podotkl Sirotek a Šindelářová doplnila: "Jenže my jiný cíl než zlato mít nemůžeme. Proto jsme rádi, že jsme ho skutečně získali."

Dvojčata Radka a Tereza Cihlářovy si v den svých 19. narozenin sama nadělila nejkrásnější dárek: zlato ze soutěže tříčlenných týmů, v níž je doplnila Reissová. Nabitá eindhovenská hala jim zazpívala Happy Birthday. "To bylo tak dojemné, že jsme se rozbrečely. Jako bychom dnes měly druhé Vánoce," řekla Radka Cihlářová. "Z psychického hlediska byla obhajoba titulu náročnější, protože jsme netušily, co s námi tato nová situace udělá," uvedla Reissová.

Pochobradský doplatil na zdravotní stav, přesto odváží 2 stříbra

Jan Pochobradský odjíždí z Eindhovenu s dvěma stříbry. Druhé získal v páru s Tamarou Jiříkovou. "Jsem spokojen, protože jsem přežil a stav rozbitého kolena si ještě více nezhoršil. Dal jsem do obou sestav vše, co ve mně zůstalo. Zatím to nevyšlo, ale až se dám dohromady, tak příští rok zaútočím na obě zlata," řekl Pochobradský. Jiříková získala svou první medaili na MS.

Při vystoupení českého stepového týmu Oxygen Příbram zaplněné hlediště bouřilo. Všichni rozhodčí ho dali na první místo a bodové hodnocení jen doplnilo absolutní převahu. "Dosáhli jsme svého cíle, na který jsme celý rok dřeli," uvedla za tým Kristýna Vöröšová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články