Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Němec Boll vyhrál na MS stolních tenistů všechna tři finále

Ostrava - Německý stolní tenista Timo Boll získal na mistrovství Evropy v Ostravě všechny tři zlaté medaile. Ve finále dvouhry dnes zdolal krajana Patricka Bauma 4:1. Druhý hráč světového žebříčku má ve sbírce rekordních 13 evropských titulů, z toho čtyři ve dvouhře. Podobně bez zaváhání prošel devětadvacetiletý Boll i šampionáty v letech 2007 a 2008. Němci zásluhou Bauma a Christiana Süsse navíc získali v mužské dvouhře kompletní sadu medailí, což se podařilo naposledy Švédům v roce 1996.

Boll v Ostravě překonal švédskou legendu Jana-Oveho Waldnera, který dokázal na evropských šampionátech posbírat jedenáct titulů. Ve dvouhře žen triumfovala Běloruska Viktoria Pavlovičová, která udolala ve finále v sedmi setech Rakušanku Liou Ťia. Ve dvaatřiceti letech tak získala první velké zlato ze dvouhry, ve čtyřhře už má evropský titul z roku 2007.

Svou soupeřku čínského původu Pavlovičová zdolala především precizní obranou, v rozhodujícím setu jí pomohla i páska. Bělorusko si tak z Ostravy odveze kompletní sadu medailí. V soutěži družstev Pavlovičová přispěla k bronzu, mezi muži došel tým v čele s Vladimirem Samsonovem do finále.

ME ve stolním tenisu:

Muži dvouhra - finále:

Boll - Baum (oba Něm.) 4:1 (9, 7, -7, 7, 9).

Ženy dvouhra - finále:

Vikt. Pavlovičová (Běl.) - Liou Ťia (Rak.) 4:3 (12, 4, -7, 11, -3, -9, 7).

Ženy čtyřhra - finále:

Paskauskieneová, Fadějevová (Lit./Rus.) - Li Ťie, Timinová (Niz.) 4:0 (7, 9, 4, 9).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články