On-line přenos:

21:30

On-line přenos v tuto chvíli ukončujeme, děkujeme za pozornost.

21:25

"Hodnocení vlády do jisté míry bude dáno ani ne tak počítáním toho, co z agendy splnila, ale jaký je pocit veřejnosti, jestli se jí daří dobře. Myslím, že dnes převládá pocit, že se veřejnost má lépe než v předchozím období. Je to možná i jeden z důvodů, proč část veřejnosti dění kolem Babiše vůbec nezajímá, nevěnuje mu pozornost. Myslím, že vnímání v české společnosti je takové, že vláda je svým způsobem úspěšná, protože se daří každému z nás relativně dobře," poznamenal politolog Charvát.

21:01

Opozice je velmi rozdrobená, a to posiluje Andreje Babiše, souhlasí politolog Brunclík.

20:58

Rozložení sněmovny po loňských volbách ukazuje na limity, které opozice má, poznamenal politolog Charvát. "Další problém je rozdrobenost opozice. Není úplně zřejmé, kdo je lídrem opozice. V různých okamžicích se lídři střídají a současně je zřejmé, že by všichni chtěli být lídrem opozice, protože se také možná hraje o to, kdo v budoucnu bude lídrem, a může to být ten, kdo je nejvíc vidět a slyšet," přiblížil.

20:39

Politolog Brunclík v 90' ČT24 řekl, že ČSSD je zahnána do kouta. "Už na jaře si prošla bolestivou vnitřní debatou, jestli vstoupit do vlády, nebo ne. Rozhodla se vstoupit. Nyní zabředává dál do problémů a nemá žádné východisko než ve vládě zůstat a čekat, že se situace zlepší, že ji voliči začnou více důvěřovat nebo něco podobného," zhodnotil.

20:32

Nad hlavou demonstrantů vlají vlajky České republiky a Evropské unie. Lidé skandují "demisi", "chceme slušnou vládu" či "seniora na Krym". Akce bude podle předsedy pořádajícího spolku Mikuláše Mináře krátká a úderná. Účastníky také vyzval k tomu, aby nenadávali premiérovi, prezidentovi ani voličům ANO. "Stačí se pouze držet faktů," řekl.

20:31

V Praze se sešli demonstranti požadující demisi vlády Andreje Babiše (ANO), která odolala pokusu opozice o vyslovení nedůvěry. Protest pořádá spolek Milion chvilek pro demokracii, který letos už několik demonstrací proti Babišovu kabinetu uspořádal. Protestující vyšli po 18:00 od Pražského hradu a přes Malostranské náměstí, Karlův most, Smetanovo nábřeží a Národní třídu došli na Staroměstské náměstí.

20:16

"Z ústavněprávního hlediska se vlastně nic neděje, Babiš zůstává premiérem, a i kdyby hlasování o nedůvěře bylo úspěšné, tak by premiérem zůstal – v demisi a případně i jako nový premiér, jak deklaroval prezident Miloš Zeman. V čistě politické rovině ale Babiš velký problém má a jistě můžeme hovořit o krizi, vládní krizi, protože důvěra ve vládu je nahlodána," doplnil druhý host 90' ČT24, politolog Institutu politologických studií FSV UK Miloš Brunclík.

20:14

"Výsledky hlasování ukazují, že se z pohledu Andreje Babiše asi nic tak zásadního nestalo, ale vidíme, že to tak jednoduché není. Postoj sociální demokracie ukazuje, že se něco asi děje a není to úplně v pořádku," uvedl politolog Metropolitní univerzity Praha Jakub Charvát v pořadu 90' ČT24.

19:27

Pátečnímu hlasování o vyslovení nedůvěry vládě se bude po 20:00 věnovat také pořad 90' ČT24.

 

19:14

Shrnutí mimořádné schůze sněmovny v číslech: Až do hlasování o nedůvěře trvala sedm a půl hodiny. Poslanci si nevzali jedinou přestávku. Jednání bylo přerušené jen na dvě minuty. U pultu se řečníci vystřídali více než osmdesátkrát. Přepsané záznamy všeho, co bylo od rána u mikrofonu řečeno, čítají ve sněmovních stenoprotokolech přes 170 normostran textu.

18:42

"To, co tvrdí sociální demokracie, že ona svým postojem zabránila tomu, aby Andrej Babiš nevládl s SPD, je lichý argument," řekl předseda Senátu Jaroslav Kubera (ODS) v Interview ČT24.

18:17

Politolog Marián Sekerák: "Zajímavá je absence sociální demokracie, protože ta se nevyjádřila, že by tato vláda neměla její důvěru, pouze absentovala během hlasování. To poselství je zcela jasné: přání ČSSD pokračovat kontinuálně v této vládní sestavě."

18:02

Současná vláda podle Okamury bude nadále nestabilní. Odmítají ale variantu rozpuštění sněmovny. "Nabízíme, ať si klidně vítěz voleb hnutí ANO sestaví vládu odborníků, která by se písemně zavázala prosazovat také program SPD s přesně daným časovým harmonogramem," přiblížil.

17:58

Předseda hnutí SPD Tomio Okamura po hlasování o vyslovení nedůvěry vládě: "Snažili jsme se o to, abychom ČSSD a jejich program vyměnili za program SPD, protože jsme dlouhodobě nespokojení s tím, že Babišova vláda prosazuje program založený na programu ČSSD." Kvůli tomu šli do hlasování. "Nejsme stranou, která by chtěla destrukci nebo mediální lynč. To naopak odmítáme," dodal.

17:49

Politolog Přemysl Rosůlek si myslí, že se mohou zhoršit vztahy mezi šéfem ČSSD Janem Hamáčkem a šéfem ANO Andrejem Babišem. "I Hamáček se v týdnu před hlasováním opakovaně vyjádřil o tom, že by šéfem hnutí ANO měl být někdo jiný než Babiš. Mám za to, že předtím vztahy směrem k Babišovi ze strany Hamáčka byly korektnější. Uvidíme, co se stane. Sám prezident Miloš Zeman naznačoval, že by bylo dobré některé členy vlády vyměnit. Myslí ale, že takhle daleko v současné době nedojdeme. Nicméně vztahy se mohou zhoršit," uvedl.

17:30

"Žádná vládní krize nebyla a není. Vláda funguje," zopakoval premiér.

17:27

"Šlo hlavně o to, aby opozice měla možnost mě urážet a ponižovat," okomentoval po hlasování premiér Andrej Babiš (ANO) páteční jednání sněmovny. "Musím říct, že v tom vynikali hlavně Piráti. Měl jsem pocit, že jsou některá ta vstoupení pod vlivem drog. Protože jinak si to člověk nemůže ani vysvětlit – tolik lží, ponižování a nenávisti. A druhá skupina, která tam soutěžila, byli tři kandidáty na předsedu KDU-ČSL, kteří se tam předháněli v kopání do mé osoby. Takže bylo to mimořádně nechutné," uvedl Babiš.

17:21

Podle Rakušana "KSČM nefunguje jako opoziční strana, je pevná součást vládního projektu".

17:18

Vít Rakušan: "Že dnešní hlasování nedopadlo, je sice pravda, ale konečná čísla jsou 92:90. Většina přítomných poslanců vyslovila vládě Andreje Babiše nedůvěru."

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »