On-line přenos:

12:42

Z padesátky projektů, kterým ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) letos poskytlo v rámci rozvoje a modernizace sportovišť celkem 454 milionů korun, vyčerpal největší částku vodácký areál v Račicích. Na jeho rekonstrukci dostaly veslařský a kanoistický svaz a centrum vodních sportů 24 milionů korun.

12:02

Soud poslal do vazby náměstkyni Kratochvílovou, která je obviněna v souvislosti s dotačními programy ministerstva školství. O Peltovi zatím nerozhodl.

10:15

Náměstkyně pro sport Simona Kratochvílová byla zproštěna svých funkcí na ministerstvu školství.

9:20

O návrhu vrchního státního zastupitelství na uvalení vazby by soud měl rozhodnout během dopoledních hodin.

7:55

Předseda Fotbalové asociace se v celé kauze cítí nevinen. "Klient si je absolutně jist, že se ničeho protiprávního nedopustil," řekl Peltův právník Bronislav Šerák.

7:52

Podle svého advokáta je Miroslav Pelta podezřelý z toho, že měl navádět další dva obviněné - náměstkyni ministryně školství Simonu Kratochvílovou a bývalého šéfa odboru sportu MŠMT Zdeňka Břízu, jak nakládat s dotacemi pro sport.

7:47

Dobré ráno, vážení čtenáři, pokračujeme v on-line přenosu k rozsáhlé kauze sportovních dotací.

7:45

5. května 2017

22:02

Vědět o tom měli i předseda České unie sportu Miroslav Jansta, kterého však policie neobvinila, a bývalý šéf odboru sportu na ministerstvu školství Zdeněk Bříza.

22:02

Podle Seznam.cz policie disponuje nahrávkami hovorů, kde se Kratochvílová s Peltou domlouvali na přípravě dotačních programů. Rozdělení dotací následně měli ovlivňovat ve svůj prospěch.

22:00

Pokud bude Pelta opravdu vzat do vazby, nemohl by v červnu znovu kandidovat na předsedu FAČR. Dosud přitom neměl žádného protikandidáta.

21:56

Případné uvalení vazby Peltu bude v pátek ráno projednávat Obvodní soud pro Prahu 1.

21:55

Informaci potvrdil v prohlášení i FAČR: "Fotbalová asociace České republiky vzala na vědomí informaci, že na předsedu asociace Miroslava Peltu byl podán návrh na vzetí do vazby a nyní čeká na výsledky vazebního řízení. Nastalou situací se bude zabývat na svém mimořádném zasedání výkonný výbor."

21:41

Podle informací iSport.cz a Aktuálně.cz by další osobou, pro kterou navrhli žalobci vazbu, měl být Miroslav Pelta.

20:57

Fotbalová asociace ČR svolala na pondělí vzhledem k policejní akci v souvislosti s dotacemi a zadržení předsedy Pelty mimořádné zasedání výkonného výboru.

20:07

Žalobci zatím navrhli vazbu pro dva ze tří obviněných v souvislosti se státními dotacemi z ministerstva školství na sport. Policisté zadrželi celkem deset lidí, tři už propustili. Státní zástupce Ondřej Trčka uvedl, že vazbu pro dva obviněné požaduje z obav, že budou ovlivňovat svědky a že budou opakovat trestnou činnost.

18:42

V roce 2016 získala FAČR z loterií 172 milionů korun. "Faktické meziroční navýšení příjmů z dotačního programu V. pro FAČR v roce 2017 je tedy částka 24 milionů korun," uvedla asociace. Celkem za rok 2017 očekává na dotacích ze všech programů MŠMT 632 milionů korun. Loni to bylo 374 milionů.

18:08

Fotbalová asociace ČR odmítá, že by špatně zacházela s dotačními zdroji z MŠMT. Za výrazným navýšením dotací je změna loterijního zákona, uvedla.

17:37

Ministr financí Andrej Babiš v DVTV: Vedle náměstkyně ministryně školství Simony Kratochvílové se navrhuje vazba také pro Karla Březinu, pražského zastupitele a poradce pro sport ministryně školství Kateřiny Valachové.

16:44

Návrh na vzetí do vazby by se měl týkat Simony Kratochvílové, náměstkyně na ministerstvu školství, píše Aktuálně.cz.

    1 2 3 »