On-line přenos:

13:10

SOUHRN: Sjezd ČSSD v Brně skončil. Na 700 delegátů zvolilo do čela znovu Bohuslava Sobotku, který získal 67 procent hlasů. Prvním místopředsedou zůstal ministr vnitra Milan Chovanec. Řadovými místopředsedy jsou Lubomír Zaorálek, Michaela Marksová, Jan Hamáček, Petr Dolínek a Jan Birke. Strana také schválila svůj dlouhodobý program.
On-line přenos nyní končí.

13:03

"Věřím, že z tohoto sjezdu odjíždíme s odhodláním volby vyhrát. Atmosféra našeho jednání byla velmi silně orientována na budoucnost a na úspěch," uzavřel Sobotka a členům popřál před volbami "odvahu, otevřenost a přímou debatu". 

12:56

"Máme za sebou pozitivní a silný sjezd," zakončil Sobotka 39. sjezd ČSSD s tím, že katastrofické scénáře se nenaplnily. "Sociální demokracie se ukázala jako demokratická, sebevědomá a zodpovědná politická strana," dodal.

12:53

Bohuslav Sobotka poděkoval Robertu Ficovi za podporu i za to, že ho zastupoval v pátek na summitu EU. "Ale myslím, že to nebylo složité, protože naše země mají jednak vynikající vztahy, ale také velmi podobné názory na celou řadu otázek."

12:50

Za svůj projev si Fico od delegátů vysloužil potlesk vestoje.

Za svůj projev si Fico od delegátů vysloužil potlesk vestoje Zdroj: ČT24

12:46

Pro úspěch sociálních demokratů je podle slovenského premiéra nutná změna rétoriky. "Zapomeňte na biblické – kdo do tebe kamenem, ty do něj chlebem. Já říkám – kdo do tebe kamenem, ty do něj dvěma kameny. Zejména v případě, když jde o extremisty a poloblázny. Nebojme se věci pojmenovat správnými slovy, zapomeňme na politickou korektnost, která se stala v tomto prostředí bohužel projevem slabosti."

12:43

Fico: "Sociální demokracie musí být sociálnědemokratičtější v momentech, které jsou pro lidi rozhodující. Když se zemi daří, je naší povinností důsledněji přenášet výsledky vysokého hospodářského růstu do peněženek našich lidí. Musíme více tlačit na platy a na životní úroveň."

12:41

Fico: "Když v jiných zemích byli možná ještě lovci divoké zvěře, my jsme v našich hlavních městech měli univerzity. A to budeme muset někdy víc připomínat našim partnerům, kteří se na nás někdy dívají jako na méněcenné nebo na někoho, kdo potřebuje neustále poučování nebo příkazy."

12:32

"Blahopřeji k fantastickým výsledkům, kterých dosahujete. A je třeba hrdě a statečně říct, že je to především díky tomu, že tři roky vedete českou vládu. U nás na Slovensku vnímáme Českou republiku jako oázu stability, prosperity, klidu a důvěryhodnosti," prohlásil Robert Fico.

12:28

Sjezd uvítal slovenského premiéra Roberta Fica.

Robert Fico Zdroj: ČT24

12:25

"Je těžké vyjadřovat se k Zemanovi, když svou opětovnou kandidaturu oznámil teprve nedávno. Rozhodování je plně v rukou občanů. Vnitrostranické referendum je jedna z možností. Když máme silného levicového prezidenta, není důvod, aby ČSSD navrhovala vlastní kandidáty," míní místopředseda Jan Hamáček.

12:16

Delegáti schválili dlouhodobý program strany. Příští týden začne podle Bohuslava Sobotky intenzivní práce na programu pro říjnové volby do sněmovny.

12:15

Michaela Marksová uvedla, že ČSSD je celkem jednotná. Až na výjimky, někteří lidé jsou možná ve špatné straně, poznamenala směrem k předchozímu vystupujícímu.

12:08

"Slyšeli jsme hodně o našem konkurentovi Andreji Babišovi, do kterého umíme kopat jen přes televizní obrazovky, čímž mu děláme nejlevnější PR agenturu v této zemi. A také o čtyřech milionech zaměstnaných, rodinách s dětmi a seniorech. Naším hlavním cílem má být zavedení progresivního zdanění, které demotivuje střední třídu bojovat za svou lepší budoucnost. Já to vím, já mezi nimi jsem. Demotivuje je to," řekl. Dočkal se pískotu, ale několikrát i potlesku.

12:05

S kritickým příspěvkem v diskusi vystoupil moravskoslezský člen ČSSD. "Ukončeme hon na čarodějnice, kterým říkáme exekutoři. Když nebudeme mít exekutory, nebudeme moci vymáhat práva věřitelů v této zemi. Věřitelé jsou i obyčejní lidé, nejsou to jenom banky a korporace."

11:40

Neúspěšný kandidát na prvního i řadového místopředsedu Jeroným Tejc vyzval k větší srozumitelnosti ČSSD. Je podle něj dobře, že se strana vrací k tradičním voličským skupinám – klíčová skupina jsou senioři a strana by jim měla věnovat větší pozornost, včetně např. zvyšování důchodů.

11:23

"Jestli někdo vstoupil do české politiky s heslem, že bude stát spravovat jako firmu, tak je to něco hluboce, zásadně nedemokratického. Tohle si musíme uvědomit. Nikdo nesmí o státě uvažovat jako o svém vlastnictví. Nikdo nesmí uvažovat o lidech jako o svých zaměstnancích," řekl.

11:20

"Zabránit tomu, aby se ekonomická moc se vymkla demokratické kontrole, je podle mě jeden z hlavních úkolů, které máme. Společnost musí mít kontrolu nad vývojem ekonomiky. Hrstka finančně mocných nemůže určovat její směřování ve svůj prospěch," prohlásil Zaorálek.

Lubomír Zaorálek Zdroj: ČT24

11:15

Lubomír Zaorálek představuje dlouhodobý program strany, z něhož budou vycházet i plány do letošních sněmovních voleb. Dokument na 43 stranách hovoří třeba o daních, mezích privatizace či o budoucnosti pracovního trhu v digitální éře.

11:10

"V době Facebooku, Twitteru a fake news je o to důležitější, abychom se jako sociální demokraté zasazovali o takové hodnoty, jako je svoboda, rovnost, solidarita, bratrství, spravedlnost. Je to na nás, na našich stranách v Evropě," řekl rakouský poslanec Hannes Weninger.

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 »