On-line přenos:

23:40

Volební on-line přenos webu ČT24 končí. Děkujeme vám za pozornost. Výsledkům krajských voleb a prvního kola senátních voleb se bude zpravodajství ČT24 i jejího webu věnovat i v příštích dnech.

23:37

V prvním kole senátních voleb nepostoupil nikdo přímo do Senátu. Kdo usedne do 27 křesel v horní komoře, tak rozhodne ve všech případech až druhé kolo. Nejvíce kandidátů bude mít ve druhém kole hnutí ANO (14), o druhé místo se dělí ČSSD a KDU-ČSL (po osmi).

23:35

V krajských volbách letos zvítězilo hnutí ANO v devíti krajích. ČSSD, která ve většině regionů obhajovala hejtmanské posty, ovládla dva kraje a po jednom ovládli Starostové pro Liberecký kraj a KDU-ČSL. Minulé úspěchy neobhájila KSČM ani ODS.

23:28

Po krajských volbách bude v zastupitelstvech pětina žen. Podíl je srovnatelný s předchozím volebním obdobím. Věkový průměr všech zastupitelů také zůstal stejný, a to na 50 letech.

23:23

Kandidát na královéhradeckého hejtmana Jiří Štěpán (ČSSD) o koalici bez ANO: "Spojuje nás zájem, aby kraj dále fungoval a byl dobrým místem pro život. Ideologické třenice nejsou tak velké, abychom se nedohodli pro zájem kraje."

23:22

Královéhradecká krajská lídryně ANO Klára Dostálová hovoří o zpronevěře volebním programům a podvodu na voliče.

23:21

Královéhradeckým hejtmanem by se měl stát lídr ČSSD Jiří Štěpán. Strany si předběžně rozdělily i další posty v radě. ČSSD má získat kromě hejtmanského křesla ještě jedno místo v radě, ODS by měla mít prvního náměstka a jednoho řádového radního, KDU-ČSL, resp. Koalice pro Královéhradecký kraj jednoho náměstka a jednoho řadového radního, stejně jako Starostové a Východočeši. TOP 09 potom má slíbeného jednoho radního, a navíc uvolněného šéfa finančního výboru.

23:19

Královéhradeckou širokou koalici bez účasti vítězného ANO domluvili především náchodští členové jednotlivých stran. Hlavním architektem je sociálnědemokratický starosta města Jan Birke. Z Náchoda jsou i krajský předseda TOP 09 Aleš Cabicar, lidovecký předseda Pavel Bělobrádek či lídr ODS Martin Červíček. Jejich spojení by měli doplnit ještě Starostové a Východočeši.

22:50

Klára Dostálová: "Máme před sebou parlamentní volby. Pokud je takto spekulováno ještě před volbami a nezáleží na programových prioritách, ale jenom o tom, jak se pár lidí dohodne, tak je to smutný výsledek. Vnímám to jako podvod na voliče."

22:49

Klára Dostálová: "Měli jsme domluvené jednání na devátou hodinu ráno (v neděli)."

22:48

Klára Dostálová: "Kladu otázku, jestli byla tato koalice sestavena již před volbami, k čemu tedy volby v ČR jsou."

22:47

Klára Dostálová: "Má jít o průniky programů tak, aby z toho byl prospěch pro voliče, naše občany. Vnímám to jako velký podvod na voliče."

22:45

Lídryně ANO v Královéhradeckém kraji Klára Dostálová o dohodnuté koalici bez ANO: "Pokusíme se to změnit. Jako vítězové voleb máme největší důvěru voličů."

22:41

Výsledek ČSSD v Moravskoslezském kraji výrazně zaostal za očekáváním jejího krajského lídra a úřadujícího hejtmana Miroslava Nováka. Předpokládal, že získá kolem 24 procent hlasů, získal 16,7 procenta.

22:39

Z kandidátů do Senátu získal v prvním kole absolutně nejvyšší počet hlasů Michael Canov (SLK), kterého volilo 18 698 lidí. Nejnižší počet hlasů k postupu do druhého kola stačil Jiřímu Šlégrovi (za ČSSD). O jeho postupu rozhodlo 3644 voličů. Canovovým rivalem bude v druhém kole Marek Vávra (ANO). Šlégr se postaví Aleně Dernerové (za S.cz).

22:36

Pokud vítěz voleb v Královéhradeckém kraji skončí v opozici, nebude to poprvé, připomněl politolog Stanislav Caletka: "V roce 2000 vyhráli v krajských volbách v Ústeckém kraji komunisté, přesto skončili v opozici. Tehdy byla rada ODS a ČSSD s hejtmanem Šulcem. Totéž při minulých krajských volbách v Plzeňském kraji. Jiří Pospíšil, vítěz v Plzni, ale koalice ČSSD a KSČM."

22:31

Podle prohlášení ANO je uzavření koalice v Královéhradeckém kraje "podvod na voliče".

22:20

Z lidí, kteří v brněnském referendu hlasovali, se 80,94 procenta vyjádřilo pro zachování nádraží v centru.

22:12

Brněnského referenda se zúčastnilo necelých 24 procent voličů. Aby bylo platné, bylo potřeba, aby hlasovalo alespoň 35 procent voličů.

22:11

Brněnské referendum o poloze nádraží je neplatné kvůli nízké účasti.

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 »