On-line přenos:

17:13

Stovky lidí se v Bratislavě zúčastnily pochodu a demonstrace "proti diktátu Bruselu a zastavení likvidace Evropy". Řečníci na mítinku ocenili rozhodnutí britských voličů, kteří se v referendu vyslovili pro vystoupení země z EU, a k uspořádání podobného plebiscitu vybídli i slovenskou vládu.

16:44

Hněv Londýňanů zažil v pátek dopoledne bývalý starosta a nejviditelnější tvář brexitu Boris Johnson, kterého zástup lidí vypískal, když odcházel ze svého domu v Islingtonu na severu Londýna.

16:44

"Jsem ohromená... Jsem smutný... Bojím se... Je to skvělé, jedeme dál," říkali lidé televizi BBC na trhu v Banbury v centrální Anglii, které těsně volilo odchod z EU.

16:43

Nový londýnský starosta Sadiq Khan po svém zvolení ujišťoval, že Evropané, kteří "našemu městu ohromně přispívají... jsou vítaní".

16:40

Stovky lidí se v Bratislavě zúčastnily demonstrace "proti diktátu Bruselu", byli mezi nimi i Češi. Krajní pravici podpořilo méně lidí než loni.

16:36

Šéf labouristů Jeremy Corbyn čelí kritice. On ale tvrdí, že udělal vše pro to, aby Británie v EU setrvala.

16:25

Vůdkyně krajní pravice Marine Le Penová vyzvala k referendu o francouzském setrvání v Unii. Hollandův úřad tento krok odmítl, Le Penová se ale podle průzkumů těší nyní mnohem větší oblibě mezi obyvateli a doufá, že Hollanda nahradí v prezidentských volbách příští rok.

16:19

Britská petice za nové referendum má už 1,5 milionu podpisů.

16:17

Reakce francouzského tisku na brexit

15:46

Newsweek píše, že brexit poukázal na nízkou demokratičnost referend. "Většina voličů ve většině zemí ignoruje i ta nejzákladnější politická fakta," konstatuje list. The Washington uvedl, že řada Britů po čtvrtečním hlasování hledala na Googlu, co to vůbec je Evropská unie.

15:33

Irský parlament bude v pondělí diskutovat o důsledcích, které bude mít brexit pro Irsko, uvedl premiér Enda Kenny. "Nedojde k žádné okamžité změně volného pohybu osob, zboží a služeb mezi našimi ostrovy," zdůraznil.

15:28

Bloomberg: 400 nejbohatších lidí světa přišlo kvůli brexitu o 127,4 miliardy dolarů.

15:26

Předseda Nezávislé filmové a televizní aliance (IFTA) popsal odchod Britů z Evropské unie jako událost, která bude mít "pravděpodobně zničující" dopad na tvůčí odvětví. Filmaři totiž přijdou o dotace.

15:03

Skotská vláda se podle premiérky chystá přijmout všechna právní opatření, která by umožnila konání druhého referenda. Skotsko uspořádalo referendum o nezávislosti v roce 2014. Samostatnost tehdy odmítlo 55 procent voličů.

14:40

Jean-Claude Juncker lituje rezignace britského eurokomisaře: "Lord Hill je zkušený politik, jehož hluboce respektuji a chci mu upřímně poděkovat za jeho loajální a profesionální práci v týmu."

14:23

Demokratická kandidátka na prezidenta Hillary Clintonová: "Rozhodnutí Britů respektujeme. Nejistá doba podkopává potřebu mít v Bílém domě klidné, stabilní a zkušené vedení."

14:21

Republikánský kandidát na amerického prezidenta Donald Trump: "Lidé srovnávají brexit a to, co se děje v Británii, se situací v USA. Lidé chtějí svoji zemi zpět!"

14:18

Belgičan Didier Seeuws byl jmenován vyjednavačem EU pro odchod Velké Británie.

14:13

Německá kancléřka Angela Merkelová očekává, že Británie bude chtít výsledky referenda o vystoupení z Evropské unie naplnit a že to nebude trvat věčně. Přeje si, aby vyjednávání bylo věcné.

13:37

Britský eurokomisař pro finanční stabilitu, služby a kapitálovou unii, konzervativec Jonathan Hill rezignoval s tím, že "co se stalo, nelze odčinit".

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 »