Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Falcao poprvé v životě skóroval z trestného kopu

Madrid - I když během své kariéry nastřílel už téměř dvě stovky gólů, nedělní branka na hřišti San Sebastianu byla pro Radamela Falcaa výjimečná. Poprvé v profesionální dráze se totiž hvězdě Atlétika Madrid povedlo skórovat z trestného kopu. Svou parádní střelou přes zeď v poslední minutě rozhodl o vítězství Atlétika 1:0. Jeho tým díky tomu ve španělské lize zaostává jen o skóre za vedoucí Barcelonou.

Útočník Atlética Falcao
zdroj: ISIFA

"Trénoval jsem přímáky, a když se ta možnost naskytla, nechtěl jsem si ji nechat ujít. Zamlada už jsem takhle dal dost gólů, ale jako profesionál poprvé," uvedl Falcao, který se s devíti brankami dělí o druhé místo v střelecké tabulce s Cristianem Ronaldem z Realu Madrid. Lepší bilanci má jen barcelonský fenomén Lionel Messi s jedenácti zásahy.

V neděli se ke standardní situaci na hřišti houževnatého baskického týmu postavil i díky podpoře kapitána Gabiho. "Vždycky zůstáváme po tréninku a zkoušíme přímé kopy, ale tentokrát to byl Gabi, který mi věřil a dodal potřebné sebevědomí," prohlásil Falcao.

Trenér Diego Simeone trefu své největší hvězdy označil za lahůdku. "Když jsme získali trestný kop na hranici šestnáctky, tak jsem ho pozoroval, jak si jde pro míč. Proměnil ho díky svému hladu po gólech," ocenil střelce argentinský kouč. "Makal na sobě, aby se v tomhle zlepšil, a všichni jsme mohli vidět výsledek," doplnil Simeone, jehož svěřenci hrají ve skupině Evropské ligy s Viktorií Plzeň.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články