Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Členové zlatého týmu Francie obdrží Napoleonův Řád čestné legie

Na francouzské reprezentanty čeká nejvyšší státní vyznamenání. Francouzský prezident Emmanuel Macron udělí fotbalistům v blízké budoucnosti Řád čestné legie. 

Fotbalisté Francie s trofejí pro mistry světa
zdroj: Reuters autor: PASCAL ROSSIGNOL

"Nezměňte se," vyzval fotbalisty prezident Emmanuel Macron. "A nikdy nezapomeňte, odkud pocházíte," řekl v krátkém projevu. Celému týmu poděkoval za vítězství a za to, že naplnil Francouze hrdostí. Přijetí v Elysejském paláci následovalo poté, co vítězný "modrý" tým bouřlivě uvítali fanoušci na hlavní pařížské třídě Champs-Elysée, kde na hráče čekal nadšený dav.

Letoun z Moskvy měl ale zpoždění, a tak si i novináři krátili čas třeba sledováním videa, jehož tvůrcům se podařilo do zápasů na ruských trávnících zakomponovat i populárního francouzského komika, známého také českým divákům, přestože Louis de Funès zemřel již před 35 lety.

Datum udělení vyznamenání, které vytvořil Napoleon Bonaparte a které se uděluje za mimořádné zásluhy ve všemožných oblastech včetně sportu, ještě nebylo stanoveno.

V Elysejském paláci čekala fotbalisty po uvítání na nádvoří schůzka s prezidentem a jeho chotí, jakož i slavnostní recepce v zahradách paláce. Na tu bylo pozváno skoro 3000 hostů, včetně medailistů z letošních zimních olympijských her či mladých ragbistů, rovněž ověnčených titulem mistrů světa.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Facebook

Hlavní zprávy

Nejčtenější články